Lounais-Häme

Ruuskanen keihään EM-finaaliin, Helander pettyi

Berliini
08.08.2018, 17:22

Urheilu-uutiset

Antti Ruuskanen nähdään huomisessa keihäänheiton finaalissa yleisurheilun EM-kisoissa tuloksella 79,93. Sen sijaan aikuisten arvokisojen debytantti Oliver Helander pettyi pahoin jäämällä karsintaan vaisulla tuloksella 76,64.
Toisessa karsintaryhmässä heittänyt Helander jäi finaalipaikasta yli kolmen metrin päähän. Hän sai tuloksen viimeisellä heittokierroksella. Kaksi ensimmäistä heittoaan hän astui yli.
– Oli aika huonoja heittoja. Minusta se johtui, olin huono, niukkasanainen Helander kertoi Ylelle.
Helander, 21, on heittänyt tällä kaudella ennätyksekseen 88,02.
Zürichin 2014 kisojen Euroopan mestari Ruuskanen oli lopulta karsinnan yhdestoista. Hän heitti karsinnan ykkösryhmässä. Loppukilpailuun pääsi 12 heittäjää.
– Minulle on parempi mennä näin jatkoon. Viimeksi alkoi keulia ja siitä oli huonot seuraukset, Ruuskanen kertoi STT:lle ja tarkoitti kahden vuoden takaisia EM-kisoja. Silloin hän oli keihäskarsinnan paras, mutta raju karsintaheitto kostautui loukkaantumisena.
Miesten keihäsfinaali on ohjelmassa jo heti huomenna.
– Mihinkään ei satu. Paikat ovat kunnossa, Ruuskanen ilmoitti.
Karsintarajan 82 metriä pystyi ylittämään kuusi miestä. Paras oli Saksan Johannes Vetter, joka kiskaisi 87,39. Vetterin maanmies Thomas Röhler paiskasi 85,47 ja Puolan Marcin Krukowski 84,35.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic