Lounais-Häme

Ruuti kuivaa Eerikkilässä

 

Tölön koulun oppilaat pitivät forssalaisten lippua korkealla Eerikkilässä pelatussa eritysoppilaiden Respect cupissa.

Tölö rökitti ensimmäisessä ottelussaan Salon 12 maalilla. Toisenkin ottelun Tölö pelasi erinomaisesti, mutta joutui taipumaan parilla osumalla isokokoisia pelaajia vilisseelle Turulle.

Hopea ei ole häpeä hyvän esityksen jälkeen, varsinkaan kun kaikille kolmelle joukkueelle jaettiin turnauksen henkeen sopivasti kultaiset mitalit.

-Meidän valttinamme on hyvä hyökkäys – ja hyvä maalivahti, tuumivat Onni, Kassu, Otto, Osku, Eemeli ja Tomi Tölön joukkueesta.

Pelaaminen maistui pojille, olihan se vaihtelua tavalliseen koulutyöhön.

-Onhan tämä kivempaa kuin joku tyhmä matikan tunti, kaverukset vakuuttivat.

Tölön joukkuetta luotsannut erityisopettaja Pekka Leppälä kertoi joukkueen kokoamisen onnistuneen helposti.

-Ei oppilaita tarvinnut erityisesti houkutella mukaan. Heille on kunnia-asia edustaa omaa koulua, Leppälä sanoi.

Erityislasten ja -nuorten Respect cup pelattiin urheiluopistolla tiistaina ensimmäistä kertaa. Kolmen joukkueen turnauksen järjestivät Eerikkilä ja Puma Finland yhdessä turkulaisen Luolavuoren koulun kanssa. Pelit pelattiin Eerikkilän minikentällä Islannin ja Ruotsin nuorisomaajoukkueiden kannustaessa innokkaita pelaajia.

Idea erityisoppilaiden jalkapallotapahtumasta syntyi osapuolten tavatessa taannoin illallisilla. Kun samalla kertaa paikalla oli toteuttaja, puitteiden tarjoaja ja sponsori, oli hanketta helppo viedä eteenpäin.

-Kaikilla lapsilla pitää olla mahdollisuus kokea jalkapalloilun riemu. Tämä oli nyt cupin ensimmäinen kerta, ja täältä saatujen kokemusten pohjalta tapahtumaa on tarkoitus kehittää ja laajentaa. Toivomme, että Respect cup olisi jatkossa vuosittainen iso tapahtuma, kertoi Eerikkilän urheiluopiston toimitusjohtaja Petri Jakonen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic