Lounais-Häme Forssa

Ryhmä Haulla oli tehtävä Pilvenmäellä – nimittäin lounaishämäläisten lasten pelastaminen vakavalta halipulalta

Television suosikkisarjan koiranpennuilla oli lauantaina erityisen tärkeä tehtävä – lounaishämäläisten lasten pelastaminen halipulasta.
Ryhmä Haun hahmot Samppa ja Vainu aloittivat ohjelmanumeronsa tanssimalla kaverinsa ja tanssittajansa Petriina Peltolan kanssa.

Pitkä, kymmenien lasten ja heidän huoltajiensa muodostama jono etenee Pilvenmäen pääkatsomon edessä. Jonon kärjestä kuuluu ihastuneita huokauksia, ja kännykät tallentavat tärkeän hetken myöhempiä muisteluita varten.

Jokioislaisen 2-vuotiaan Charlotta Åmanin odotus palkittiin, kun hän pääsi halaamaan television suosikkisarjasta Ryhmä Hausta tuttua hahmoa, palokoirana ja ensihoitajana toimivaa Samppa-koiraa.

– Charlotta on katsonut sarjaa telkkarista ja kyllähän se viihdyttää, isä Tomi Åman kertoo.

Jokioislainen Tomi Åman toi 2-vuotiaan tyttärensä Charlottan Pilvenmäelle Ryhmä Hau -hahmoja katsomaan.

Ryhmä Hau on koiranpennuista koostuva pelastuspartio, joka selvittää sunnuntai- ja maanantai-aamuisin Yle TV2:ssa visaisia tehtäviä ja auttaa hätää kärsiviä kansalaisia.

Sampan halaaminen oli Charlotalle ehdottomasti reissun kohokohta, mutta perhe jäi seuraamaan myös ravien ponilähtöä.

 

Raviradalla nähtiin ponien ja hevosten lisäksi lauantaina myös tavallisuudesta poikkeavia nelijalkaisia, kun Ryhmä Haun koirahahmot saapuivat esiintymään ja viihdyttämään seudun lapsiperheitä. Lauantain Kaikki täällä vauhti päällä -tapahtumapäivä oli rakennettu kolmiosaiseksi, ja se koostui Ryhmä Haun lisäksi raveista ja hevosten sprinttikilpailusta.

Ryhmä Haun hahmoja lavalla tanssittanut Petriina Peltola kertoo pentujen esiintyneen lauantaina ensimmäistä kertaa raveissa.

– Kierrämme paljon tapahtumissa ja kauppakeskuksissa. Esiintyminen alkaa tanssilla, mikä nostattaa fiilistä ja rentouttaa lapsia, jotta he uskaltavat tulla halaamaan hahmoja, Peltola selittää.

Somerolainen Aleksandr Nesterov ikuisti poikansa Mihaelin, joka pääsi halaamaan suursuosikkiaan, eli Ryhmä Hau -sarjan Samppa-koiraa. Aleksandrin vieressä perheen äiti Anastasia ja tytär Ksenija Nesterov.

Somerolaisia Ksenija ja Mihael Nesterovia ei tarvinnut kahta kertaa käskeä, kun lapsia pyydettiin koirahahmojen tanssiesityksen jälkeen jonoon halauksia varten. Ksenijan suosikki on poliisiasuinen Vainu-koira, kun taas pikkuveli tykkää molemmista Pilvenmäellä paikalla olleista pennuista.

– Lapset katselevat ohjelmaa televisiosta ja tietokoneelta kotona. Lisäksi heillä on niin paljon Ryhmä Hau -aiheisia leluja, äiti Anastasia Nesterov kertoo nauraen.

Pentukaksikko esiintyi Pilvenmäellä yhteensä kolme kertaa, minkä lisäksi raviradalla tehtiin vahtitornikierros. Seudun kunnat tarjosivat lapsiperheille ilmaisen sisäänpääsyn tapahtumaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti