Lounais-Häme

Ryske aikoo ansaita paikkansa uudessa sarjassa

Tammelan Ryske tekee seurahistoriaa aloittamalla ensi viikolla ensimmäisen kautensa lentopallon kakkossarjassa.

Miesten edustuslentopallo keskittyi Lounais-Hämeessä aiempina vuosina kakkossarjassa Koijärven Kunnon nimiin, mutta viime kaudella Kunnolla ei ollut lainkaan miesten edustusjoukkuetta. Ryske sen sijaan lähti kolmossarjaan ja päätti nyt harpata sarjaporrasta ylemmäs kakkossarjaan. Nousuun riitti oma päätös, sillä kakkossarjaan pääsee ilmoittautumalla.

Joukkuemäärät ovat lentopallossa pienentyneet niin, että koko maan kakkossarjajoukkueet mahtuvat nyt kolmeen lohkoon. Helsingin, Tampereen ja Turun alueilla oli aikoinaan omat lohkonsa, mutta nyt kaikki on tungettu yhteen Etelä-Suomen kolmentoista joukkueen lohkoon. Ryskeelle kertyy tässä lohkossa 24 peliä ja reissuja muun muassa Helsinkiin, Turkuun, Raumalle, Lahteen ja Pälkäneelle.

– Kausi on aika tiivis ja viikonloppuisin on kaksoiskierroksiakin, toteaa Ryskeen valmentajaksi pelaajan roolista siirtynyt Juha Härmä.

Kolmentoista joukkueen lohkosta kaksi parasta pääsevät jatkamaan nousupeleihin. Ryske ei niihin tavoittele, mutta aikoo kyllä ansaita paikkansa uudessa sarjassa.

– Tavoitteemme on pärjätä eli ottaa voittoja ja näyttää, että tämä on meille oikea sarjataso. Samalla pyrimme herättämään lentopalloa henkiin Tammelassa ja Forssan seudulla, muotoilee Härmä uuden kauden tavoitteet.

Ryskeen joukkue uusiutui melkoisesti, kun neljäntoista pelaajan kokoonpanosta puolet on uusia.

Liigaakin aikoinaan Loimaalla ja Valkeakoskella pelannut hakkuri/keskipelaaja Jouni Karjala palasi Loimaan Jankon kakkossarjajoukkueesta. Jankon B-junioreista tulivat Kunnon kasvatit Kasper Vuorinen ja Jere Aaltonen, joista Aaltonen pelasi kakkossarjaakin ja pelaa tällä kaudella Vuorisen kanssa kaksoisedustuksella Jankon A-pojissa. Jussi Vesala, Ville Saarenmaa ja Toni Vilkkinen palasivat välivuosilta ja Aki Vihreäsaari vaihtoi lajia salibandysta Ryskeen liberoksi.

Ryskeen tosipelit alkavat jo tänään, kun joukkue kohtaa Suomen cupin vieraspelissä Vantaan Lentopallon kolmossarjajoukkueen. Voitto veisi Ryskeen seuraavalle kierrokselle ykkössarjan kärkiporukoihin lukeutuvaa Lempäälän Kisaa vastaan. Jos Ryske yltäisi jättiyllätykseen LeKiä vastaan ensi keskiviikon kotipelissään, vastus sen kuin kovensi, kun seuraava vastustaja olisi Loimaan Hurrikaani.

Kakkossarjan Ryske aloittaa ensi viikon lauantaina kotipelillä Lempäälän Jyryä vastaan. FL

Ryske 2017-18:
Joonas Hintsanen passariTero Heiskanen yleispelaajaIivari Ingves liberoJussi Vesala yleispelaajaJouni Karjala keskipelaajaTouko Lukkala hakkuriAku Hirvonen yleispelaajaMatti Ranta keskipelaajaMatias Ryhtä keskipelaajaJere Aaltonen passariKasper Vuorinen keskipelaajaAki Vihreäsaari liberoVille Saarenmaa keskipelaajaToni Vilkkinen yleispelaajaJuha Härmä valmentaja

Uusimmat

Fingerpori

comic