Lounais-Häme

Ryske heittämällä Urjalan finaaliin

Tammelan Ryskeen nuoret urheilijat hankkivat seuralle jälleen paikan valtakunnallisen Seuracupin finaalista. Ryske keräsi kahdesta osakilpailusta muhkeat 22 563 pistettä, jolla seura pitää Mega-sarjan kärkipaikkaa, kun joiltakin seuroilta on vielä toinen osakilpailu käymättä.

-Pari seuraa voi tulla vielä ohi, mutta hyvästä tilanteesta pääsemme Urjalassa käytävään finaalin, kertoo Tammelan Ryskeen yleisurheilujaoston puheenjohtaja Sirpa Hovila.

Iso yllätys Ryskeen menestys ei ole, sillä seura on aiemminkin menestynyt cupissa mainiosti. Tämän vuoden pisteet ovat silti erityisen hyvät.

-Tiesin, että meillä on mahdollisuudet hyviin sijoituksiin, mutta tällä kertaa juniorimme ottivat vielä askeleen eteenpäin. Urheilijamme onnistuivat osakilpailuissa hyvin ja tekivät paljon omia ennätyksiään. Joukkueemme oli liikkeellä hyvällä fiiliksellä, urheilijat kannustivat toisiaan ja olivat iloisella mielellä, vaikka välillä pitikin osallistua muihin kuin niihin omiin lajeihin.

 

Vaikka yksi tai kaksi seuraa nousisi vielä Ryskeen ohi, lähtee seura yhtenä suosikeista sarjan finaaliin, joka käydään lauantaina 1. syyskuuta Urjalan urheilukentällä.

-Olisihan se hienoa päästä finaalissa mitalipallille. Haemme hyviä sijoituksia, mutta muistamme myös nauttia finaalitunnelmasta.

Ryskeen junioriurheilu tuntuu olevan mallillaan, tasossa on leveyttä ja myös kärkeä.

-Emme tavoittele varsinaisesti mitaleja, vaan pyrimme tukemaan urheilijoidemme kehittymistä. Kun tekemisessä säilyy ilo ja hauskuus, saadaan niitä ennätyksiä ja mitaleitakin, Hovila kertoo.

 

Yleisurheilun Seuracup järjestetään tänä vuonna jo 21. kerran. Cupissa 11–17-vuotiaat nuoret kilpailevat lähes kaikissa yleisurheilulajeissa. Seurojen paremmuusjärjestys muodostuu urheilijoiden yhteenlasketuista pisteistä.

Seurat on jaettu kuntien mukaan neljään sarjaan, joista 15 parasta seuraa selviää alkukilpailujen jälkeen finaaleihin. Tammelan Ryske kisaa 5 000–10 000 asukkaan Mega-sarjassa.

Urjalan Urheilijat on Mega-sarjassa 16:ntena, mutta osallistuu järjestävänä seurana finaaliin. Vasta yhden osakilpailun kisaillut Someron Esa on 29:s ja Somerniemen Veikot 45:s.

Forssan Salama kilpailee 10 000–25 000 asukkaan Giga-sarjassa. Salama on 16 778 pisteellä IF Drottin johtamassa sarjassa yhdeksäntenä, kun joillakin seuroilla on vielä toinen osakilpailu käymättä. Sarjan finaalin kisataan Valkeakoskella. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti