Lounais-Häme

S-marketin laajennuksen suunnittelu voi käynnistyä – Jokioisten keskustan kaavasta sopu

S-marketin laajennushanke viivästyi, mutta nyt suunnittelu voidaan käynnistää. Laajennustyön aikataulut selviävät syksyllä.
Osuuskauppa Hämeenmaa on päässyt neuvottelutulokseen Jokioisten keskustan asemakaavaluonnoksesta valittaneen kiinteistönomistajan kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Osuuskauppa Hämeenmaa on päässyt neuvottelutulokseen Jokioisten keskustan asemakaavaluonnoksesta valittaneen kiinteistönomistajan kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Osuuskauppa Hämeenmaa on neuvotellut yksityisen kiinteistönomistajan kanssa Jokioisten keskustan asemakaavasta.

Kaavalla haetaan paitsi selkeämpää keskustaa kunnalle myös laajenemissuuntaa marketille.

– Yksi valitus oli esteenä. Siinä on neuvotteluissa edetty ja olemme päässeet sopuun. Kaava ei kuitenkaan ole vielä lainvoimainen, joten odottelemme nyt sitä. Hankkeen suunnittelua voimme kuitenkin jo käynnistellä, Osuuskauppa Hämeenmaan kiinteistöjohtaja Ari Järvinen toteaa.

Suunnittelua ja rakentamisen aloittamisen aikataulua Järvinen ei avaa ennen kaavan lainvoimaa. Sopimus kiinteistönomistajan kanssa kirjoitetaan niin ikään vasta tuolloin.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi kunnanvaltuuston päätöksen asemakaavan muutoksesta osittain. Kumottu osa kattoi laajennukselle olennaiset Ajokujan katualuevarauksen ja korttelin 100 tontit 8 ja 9 sekä korttelin 91.

Ratkaisu viivästytti Osuuskauppa Hämeenmaan suunnitteleman S-marketin laajentumishankkeen etenemistä. Alun perin laajennuksen piti valmistua ensi vuonna, mutta Järvisen arvion mukaan valmistuminen voi nyt siirtyä vuoteen 2021.

Kunnanjohtaja Jarmo Määttä arvioi, että keskustaa uudistava kaava saanee sovun saavuttamisen ansiosta lainvoiman syksyllä.

Jos sopua ei olisi syntynyt, asemakaavaprosessi ei olisi edennyt, vaan alueella olisi pitänyt aloittaa selvitys- ja kaavoitustyö uudelleen.

Keskustan kaava-alue kattaa yli 28 hehtaaria keskustaajaman ytimestä. Kaava-alue rajoittuu Keskuskatuun, Asematiehen, Paukkumäen virkistysalueeseen ja Ruokosuontiehen.

Jokioisten keskustan asemakaavan muutoksen tavoitteena on selkiyttää alueen liikennejärjestelyitä sekä parantaa liikenneturvallisuutta. Erityisesti sillä halutaan sujuvoittaa koulujen saattoliikennettä ja mahdollistaa Keskuskadun ja Humppilantien kiertoliittymä.

Kaavalla päivitetään myös keskustakorttelien kehittämistarpeet. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic