Lounais-Häme

S-Ryhmä poistaa Otto-automaatit tiloistaan - uudet Nosto-automaatit korvaavat Forssan seudulla ainakin Prisman, ABC:n ja Tammelan S-marketin vanhat käteisautomaatit

S-Ryhmän toimipisteistä Pirkanmaalla, Hämeessä ja Turussa poistuu 70 Otto-automaattia. S-Ryhmä ilmoitti vuosi sitten lopettavansa yhteistyön automaateista vastaavan Automatia Pankkiautomaatit oy:n kanssa. Suurin osa automaateista aioitaan sijoittaa Automatian uusien yhteistyökumppaneiden, kuten K-Ryhmän ja Tokmannin tiloihin.

Forssan seudulta poistuu kaksi Otto-automaattia Forssan Prismasta ja yksi ABC:lta. Myös Tammelan S-marketin automaatti poistetaan.

-Automatia on vienyt oman viestinsä automaateille siitä, millä viikolla ne poistuvat, kertoo Osuuskauppa Hämeenmaan sisäisen tarkastuksen päällikkö Marjo Laurila.

Prisma, ABC ja S-market ovat osa Hämeenmaan palveluverkostoa. Näillä pisteillä automaatit on ajoitettu poistettavaksi elokuun puolivälissä viikolla 33.

-Aina on saatu Automatialta maanantaisin tieto siitä, mitkä automaatit poistetaan. Uusien Nosto-automaattien asennus tapahtuu siitä kahden – kolmen päivän säteellä. Muutaman päivän katkos on siis tiedossa, Laurila kehottaa varautumaan.

-Kiva puoli on se, että Nosto-automaateista saa myös 10 euron seteleitä, Laurila kehuu.

Oman lähiautomaattinsa tilanteen voi tarkistaa Ottopisteen kotisivulta Missä Otto?-hakupalvelusta. Laurila muistuttaa lisäksi, että S-tilin omistajat voivat hoitaa päivittäiset raha-asiansa sen kautta siirtymävaiheen aikana.

Yksi Nosto-automaatti löytyy jo nyt Idänpään -marketista Hämeenlinnasta. Ilkivallan kohteeksi joutunut Otto-automaatti korvattiin etuajassa uudella. Samalla tuli mahdollisuus testata uusien automaattien vastaanottoa Hämeen alueella.

-Pääkaupunkiseudulla on jo ennestään kokemusta uusista automaateista, Laurila toteaa.

Käteisen saaminen aiotaan jatkossakin varmistaa Hämeenmaan palvelupisteissä.

-Jatkossa tulee harkittavaksi, onko automaattien lisäämiselle tarvetta. Uusia asennetaan, jos tarve vaatii, Laurila sanoo.

Uusien Nosto-automaattien kohdalla pätee euromaksuasetus, eli käteisnostosta perittävä summa on vakio automaatista riippumatta. Nosto-automaattien asennus S-Ryhmän tiloihin keskeytyi viime syksynä siksi aikaa, että Finanssivalvonta Fiva järjesti lausuntokierroksen euromaksuasetuksen tulkinnasta. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti