Lounais-Häme Forssa

Sää jatkuu lämpimänä koko viikon – "Upea viikko tulossa"

Myös aurinkoa ja poutaa luvassa.
Arkistokuva: Tapio Tuomela
Arkistokuva: Tapio Tuomela

Sää jatkuu tänään vuodenaikaan nähden lämpimänä, kertoo Ilmatieteen laitos. Päivystävän meteorologin Eveliina Tuovisen mukaan sää myös lämpenee viikon mittaan.

– Nyt näyttää siltä, että lämpötilat nousevat vähitellen. Ylimmät lämpötilat osunevat tämän hetken ennusteen mukaan lauantaille ja sunnuntaille, jolloin päästään monin paikoin yli kahdenkympin, Tuovinen sanoo.

Tuovisen mukaan kahdenkympin tuntumaan nousevat lämpötilat ovat mahdollisia etenkin maan etelä- ja keskiosassa loppuviikosta.

– Joka tapauksessa lämmin viikko on tulossa, ja saattaa se kaksikymppiä mennä jo aiemmin rikki.

 

Lännessä tänään lämpimintä

Tänään maan etelä- ja keskiosissa päivän ylimmät lämpötilat pyörivät 11–16 plusasteessa.

Idässä lämpötila on paikoittain hieman alempi. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa mittari nousee ylimmillään 8–14 plusasteeseen, ja Lapissa on lämpimimmillään 5–10 astetta.

– Länsi näyttäisi olevan lämpimin tänään, Tuovinen arvioi.

Päivä alkaa tänään monin paikoin pilvisenä, mutta Tuovisen mukaan sään pitäisi seljetä päivän mittaan lännestä alkaen. Maan keski- ja pohjoisosissa saattaa tulla ajoittaisia sateita, mutta sateiden odotetaan liikkuvan itään päin päivän aikana.

Aurinkoa ja poutaista säätä on luvassa myös viikon mittaan. Tuovisen mukaan viikonloppuna voi olla pieni riski sadekuuroille.

– Mutta ihan todella upea viikko näyttäisi olevan tulossa. STT

Uusimmat

Fingerpori

comic