Lounais-Häme

Säädettäviä kalusteita arjen avuksi

Forssan Säätökaluste oy on perheyritys, joka on erikoistunut suunnittelemaan ja toimittamaan kylpyhuoneen ja keittiön apuvälineitä ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten arkea helpottamaan.

Forssan Vuoden yrittäjänä lauantaina palkittu Veijo Mäkinen työskenteli pari vuotta yrityksessä, joka suunnitteli ja rakensi invakeittiöitä. Tuona aikana rakennusmestariksi opiskellut nuorimies näki tarpeen näiden apuvälineiden toimittajalle. Niin kypsyi ajatus vastata kysyntään, joten hän perusti Forssan Säätökaluste oy:n. Vuosi oli 1995 ja Veijo 24-vuotias.

-Yrittäjäksi lähteminen ei pelottanut, sillä perheellämme oli yrittäjätausta. Vanhemmillani oli kelloliike V. Mäkinen Forssan linja-autoasemalla ja Kartanonkadulla oli sedälläni kelloliike.

Forssan Säätökalusteen myymiä tuotteita käytetään muun muassa palvelutaloissa, sairaaloissa ja julkisissa tiloissa sekä ikäihmisten ja vammaisten henkilöiden yksityiskodeissa. Päätuotteita ovat sähköisesti korkeussäädettävät asumisen apuvälineet keittiöihin ja kylpyhuoneisiin sekä erilaiset tukikahvat.

Tuotteiden osia valmistavat alihankkijat. Ne kootaan ja varastoidaan Forssan Säätökalusteen hallitiloissa Sortohaassa.

-Kolme neljästä myymästämme tuotteesta on kotimaassa valmistettuja. Forssassa on paljon metallisosaamista, käytämme mahdollisimman paljon paikallista valmistusta. Siinä on valttina nopeus ja että tunnemme tekijät, Veijo Mäkinen korostaa.

Uusi myyntikanava on avautumassa, kun Forssan Säätökaluste aloittaa yhteistyön Laattapisteen kanssa. Mäkiset ovat suunnitelleet pesualtaiden seniorimalliston, jonka tuotteet toimitetaan Laattapisteen myymälöihin.

Forssan Säätökaluste tekee pienellä organisaatiolla tehokkaasti tulosta. Yritys työllistää suoraan kaksi henkilöä eli Veijon ja hänen vaimonsa Sanna Mäkisen.

Lisäksi perheenjäsenet auttavat kiireapulaisina. Pojista vanhin, Juho, 15, ylläpitää firman verkkosivuja ja osallistuu tarvittaessa tuotteiden kokoamiseen ja pakkaamiseen. Nuoremmat pojat Niko, 12 ja Samu, 7, ovat kasvamassa hyviksi apulaisiksi.

-Olemme kiitollisia siitä, että pojat jaksavat ja ymmärtävät yrittäjäperheen elämää. Koetamme sumplia oman työaikamme poikien harrastusten mukaan. Jää- ja salibandyhallit ja musiikkiopisto tulevat tässä meillekin tutuiksi, Sanna kertoo perheen arjesta.

-Yrittämisessä parasta on oma vapaus ja mahdollisuus järjestää oma työaikansa. Mutta on tässä myös vastuu omasta tekemisestä, Sanna miettii.

-Ja yrittämisessä on myös aina riski, Veijo muistuttaa. FL

 

Forssan Säätökaluste oy
Yrittäjä: Veijo MäkinenPerustettu:1995Työntekijöiden lukumäärä: 2Liikevaihto: 1,6 milj. euroaToimiala: erilaisten asumisen apuvälineiden suunnittelu, valmistuttaminen ja myyntiAsiakkaat: Rakennus- ja tukkuliikkeetMuuta: Forssan Vuoden yrittäjä 2016

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti