Lounais-Häme

Sääennuste torstaille: satojen kilojen karkkikuuroja luvassa Forssassa

Abiturienttien plakaattipajalla on ollut tällä viikolla kuhinaa. Siellä on valmisteltu torstain penkkariajokkien koristelua.

-Meillä on runsauden pula. Innokkaita julisteiden tekijöitä on ollut todella paljon. Kaikki julisteet eivät taida mahtua autoihin kiinni, pohtii Sanni Mikola.

Forssan yhteislyseon abiturientit ovat myös hamstranneet karkkia, sillä tapoihin kuuluu, että kouluelämä jätetään makeasti taakse.

Abit tietävät, että karkkivalinta ja makeisten riittävä määrä on yksi penkkaripäivän tärkeimmistä asioista. Omasta lapsuudesta on muistissa se päivä, jolloin taivaalta satoi oikeasti karkkia. Sitä odotettiin ja siitä puhuttiin.

-Ja niitä sitten luokassa jaettiin, Mikola ja Janina Moisander muistelevat.

 

Ilmassa on torstaina sakeanaan karkkikuuroista, joten reitille kannattaa lähteä pisaroita pyydystämään. Autot starttaavat kello 12:n jälkeen lyseolta.

Forssassa lähtee liikkeelle seitsemän kuorma-autollista penkkariasuun pukeutuneita juhlijoita.

-Abeja on kyydissä arviolta 150-200. Lähes jokaisella on karkkeja heitettävänään ehkä noin 3-5 kiloa, Mikola miettii.

-Tilasin meidän kaveriporukalle 100 kiloa, kyllä sitä riittää. Ja kunnon toffeita, hedelmäkarkkeja ja muutakin. Niitä on maistettu ja hyviä ovat, Moisander nauraa.

 

Vanhat valmistautuvat omiin juhlallisuuksiinsa. Vanhojen tanssien aika on vuorossa perjantaina, kun abit ovat jättäneet lyseon.

Aamupäivän aikana vanhat kiertävät noin 45 minuutin tanssiesityksillä lähiseudun kouluissa. Liikkeellä on kuuden parin tanssipartiot.

Talsoilassa ensi askeleet otetaan kello 10.45, Tölöllä tanssin aika on tasan kello 11 ja Keskuskoulussa klo 11.15.

-Käymme myös Heikanrinteen palvelukeskuksessa kello 11 ja sieltä siirrytään tanssimaan kello 11.40 Heikan koululle. Nämä esitykset jäävät lyhyemmiksi, kertoo tanssijärjestelyissä mukana oleva Jenny Sääksi.

Tammelan koulukeskuksessa tanssitaan kello 11 ja Jokioisten MIinan koulussa kello 11. Paanan koulussa esiintyvä ryhmä aloittaa kello 11.15.

Avoimet päivätanssit alkavat Feeniksissä kello 13. Maksulliset iltatanssit on perjantaina vuorossa kello 18.30. Niitä edeltää kahvitus, joka alkaa kello 17.30.

-Iltatanssien lippuja jää ovelta myytäväksi vain 100 kappaletta. Ovet aukeavat kello 17; Sääksi lisää. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti