Lounais-Häme Forssa

Saako positiivisinta äänestää monta kertaa?

Kun ääni on tallennettu, sivusto ehdottaa toisen vastauksen lähettämistä. Ääniä pystyy antamaan niin monta kuin haluaa.

Forssan seudun positiivisin -äänestyksen finaaliin ylsivät jokioislainen ilmastoaktivisti Atte Ahokas, Forssan Kirkassilmän optikko-yrittäjä Satu Järvinen, Forssan museon museonjohtaja Kati Kivimäki ja forssalainen ultrajuoksija Janne Korpela.

Äänestys alkoi maanantaina, ja linkki siihen löytyy muun muassa Forssan Nuorkauppakamarin facebook-sivuilta.

 

Kun verkkoäänestyksessä antaa äänen ehdokkaalle, sivusto tallentaa vastauksen ja ehdottaa “lähetä toinen vastaus”. Onko omaa suosikkiaan mahdollista äänestää kuinka monta kertaa tahansa, projektivastaava Jenny Enckelman?

– Periaatteessa on. Jotta vastaamista olisi voitu rajoittaa yhteen vastaukseen, se olisi vaatinut kirjautumista Googleen. Ajattelimme, että se taas rajaisi äänestäjien määrää. Haluamme myös pitää äänestyksen anonyymina.

 

Eikö ole vaarana, että äänestystulos vääristyy?

– Äänestys on alkanut erittäin vilkkaasti. Facebook-linkillä oli tiistai-iltaan mennessä 15 jakoa, ja se oli tavoittanut lähes 10 000 ihmistä. Vastauksia on tullut keskiviikkoiltapäivään mennessä yli tuhat.

– Tähän mennessä äänet ovat jakautuneet tasaisesti, eikä kukaan ole ylivoimaisessa johdossa. En osaa olla hirveän huolissani siitä, että joku näpyttelisi ääniä monta kertaa. Tietysti toivon, että ihmiset äänestäisivät vain kerran, jotta tulisi mahdollisimman rehti kisa. FL

 

Forssan seudun vuoden positiivisimman äänestys jatkuu 28. heinäkuuta saakka. Voittaja palkitaan Holjilla 2. elokuuta.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

17.2.2020

Uusimmat