Lounais-Häme

Saako yksityistilaisuuksia järjestää? Näin koronarajoitukset muuttuivat syyskuussa, lue kooste ohjeista

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on todettu tiistaihin mennessä 56 uutta koronatartuntaa. Aluehallintovirastot päivittivät, mitä syyskuussa pitää huomioida, jos alkaa järjestää tapahtumia. Kokosimme alle koronarajoituksia ja -suosituksia.
Sairaanhoitaja otti koronavirustestiä Forssan sairaalassa elokuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Laboratorionhoitaja otti koronavirustestiä Forssan sairaalassa elokuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koronavirusrajoitukset muuttuivat syyskuun alussa, ja suurin muutos koskee varsinkin tapahtumien turvallisuusrajoituksia.

Aluehallintovirastot (avit) julkaisivat tiistaina yhteisen tiedotteen siitä, mikä muuttuu.

Yksityistilaisuuksia saa järjestää myös ravintoloissa

Toistaiseksi kaiken kokoisia tapahtumia saa Aluehallintovirastojen mukaan järjestää.

Jos tapahtumaan osallistuu yli 50 ihmistä, on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön laatimia turvallisuusohjeita. Vielä elokuussa ohjeita piti noudattaa yli 500 hengen tilaisuuksissa, joten avit ovat päivittäneet ohjeistuksensa.

Häät, hautajaiset ja syntymäpäiväjuhlat ovat yksityistilaisuuksia, joten kokoontumisrajoitukset eivät koske näitä varsinkaan, jos tilaisuudet järjestetään yksityisissä tiloissa.

Jos yksityistilaisuuden järjestää ravintolassa, pitää kuitenkin noudattaa ravintoloita koskevia ohjeita.

Ravintoloita yhä rajoitettu

Toistaiseksi ravintoloiden toiminta on edelleen rajoitettu.

Ravintoloissa pitää yhä noudattaa hygienia- ja turvallisuusohjeita. Jokaiselle asiakkaalle pitää muun muassa edelleen olla istumapaikka.

Kasvomaskisuositus on yhä voimassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL antoi elokuussa kasvomaskisuosituksen, joka on yhä voimassa.

Nykyisen suosituksen mukaan kasvomaskia suositellaan käytettäväksi muun muassa joukkoliikennevälineissä. Lisäksi sitä suositellaan käytettävän paikoissa, joissa ei ole mahdollista pitää turvaväliä muihin ihmisiin.

Matkustusta suositellaan vältettäväksi

Suomen hallitus suosittelee edelleen kansalaisia välttämään matkustamista varsinkin maihin, joissa koronaviruksen tartuntariski on suuri.

Rajaliikennettä on Suomessa yhä myös rajoitettu.

56 uutta koronatartuntaa

Suomessa on THL:n mukaan todettu tiistaina 56 uutta koronavirustartuntaa. Loppukesästä virustestausta on myös lisätty, ja THL:n mukaan Suomen virustestauskapasiteetti on tällä hetkellä noin 14 000 testiä päivässä.

Kanta-Hämeessä koronatartuntojen määrä on toistaiseksi edelleen pysynyt rauhallisena. Maakunnassa on todettu 128 koronavirustartuntaa keväästä lähtien, ja yksi on kuollut.

Elokuun lopussa uusia koronavirustapauksia on todettu maakunnassa harvakseltaan. Viime päivinä koronavirusta on tavattu varsinkin Kainuussa ja Keski-Suomessa. Eniten tapauksia on toistaiseksi ollut Uudellamaalla.

Koronavilkku julkaistu

Suomessa julkaistiin tällä viikolla Koronavilkku-sovellus, jonka tarkoituksena on helpottaa tautiketjujen havainnoinnissa. Sovellus on ladattavissa IOS- ja Android-käyttöjärjestelmille.

Lue myös: Forssan seudun hykyn hoivassa voi sopia nyt lyhyen tapaamisen ulos – Muutama sääntö kuitenkin on

Juttua muokattu 3.9. klo 10.27 korjattu kuvatekstistä sairaanhoitaja laboratorionhoitajaksi.

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic