Lounais-Häme

Saana Sassali on uusi tangokuningatar - irtisanoutui töistään pari viikkoa ennen Tangomarkkinoita

Seinäjoki
14.07.2018, 23:05

Kulttuuri

Lauantai-iltana Seinäjoen Tangomarkkinoilla uudeksi tangokuningattareksi valittiin Saana Sassali. Tuomaristo kuvaili 29-vuotiasta Sassalia raikkaaksi tuulahdukseksi.
Jo ensimmäisellä kierroksella tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki totesi ”jatkoon”, kun Sassali oli esittänyt tangon Yö saaristossa.
Tuomaristo kertoi päätöksen olleen erityisen vaikea. Vasta finaalin viimeinen superkierros ratkaisi kilpailun kulun. Seinäjoen yleisö liikuttui esityksestä ja yltyi kesken tangojen raikuviin suosionosituksiin.
– Saana, Saana, meillä meni kyynelten pyyhkimiseksi, juontaja Kaj Kunnas kommentoi Sassalin esitystä.
Tuore kuningatar kertoi ennen kilpailua haluavansa olla maanläheinen ja helposti lähestyttävä kuninkaallinen, joka tuo suomalaista tangoa uusien kuulijakuntien korville.
Musiikkitoimittaja Tarja Närhi kehui Sassalia monipuoliseksi artistiksi.
– Sinussa on Lapin lisää niin paljon, että jutuissasi ei ole päätä eikä häntää eikä siinä, mihin tunneskaalaan pystyt musiikissa, Närhi sanoi.
Sassali liikuttui selvästi voitostaan. Hän kertoi, että ei voinut edes kuvitella, että voittaisi kilpailun.
– Olen ihan päästä pyörällä. Koko ajan mietin, että heräänköhän jossain vaiheessa jostain muualta kuin täältä ja tajuan, että tämä oli unta, Sassali sanoi finaalin jälkeen.
Tuore kuningatar kiitteli tukijoitaan. Hän kertoi saaneensa paljon tukea Lapista ja että ihmiset ovat pysäyttäneet hänen vanhempiaan Sodankylän marketeissa välittääkseen tukensa Sassalille.
– Sieltä on tullut niin paljon rakkautta. Minulla on niin hyvä olla.

Sairaanhoitajan työt jäävät

Aikaisemmin Sassali on työskennellyt sairaanhoitajana. Hän kertoi irtisanoutuneensa töistään jo pari viikkoa ennen Tangomarkkinoita.
– Ajattelin, että kävi miten kävi tässä kilpailussa, alan keskittymään musiikkiin. Ehkä sitten teen hoitoalan töitä jossakin vaiheessa jos ei riitä keikkaa, mutta luulen, että keikkoja riittää koko ensi vuosi.
Kuningatar kertoi, että sairaanhoitajan työ on ollut hänelle rakas ammatti.

Tangokuningattarena kasarifani

Sassali kertoi, että hänellä on paljon tangosovitusideoita. Hänen mielestään suomalaisen tangon ydin on yhteisöllisyydessä ja kohtaamisissa.
Lisäksi hän haluaa päästä esittämään tanssimusiikkia.
– Minulla on tavoite, että ihmisillä on hauskaa ja että niille tulee hiki, Sassali kertoi tiedotustilaisuudessa ennen finaalia.
Kuningatar paljasti, että hänellä on ”kasarifiksaatio”. Hän haluaisi tuoda tanssimusiikkiin aikakauden ”soundimaailmaa” sähkörummuilla ja syntikoilla.

Ensikertalainen tangofinaalissa

Helsingissä asuva Sassali kilpaili ensimmäistä kertaa tangokuningattaren kruunusta. Hän on opiskellut musiikkia Pop-jazz-konservatoriossa. Viimeisellä kierroksella hänellä oli vastassa tangokonkari Virpi Piippo, joka oli kilpaillut finaalissa neljä kertaa aikaisemmin.
Torstai-illan finaalissa tangokuninkaaksi valittiin Jarno Kokko.
Tangomarkkinat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1985. Kuninkaalliskilpailusta on noussut useita suomalaisia viihdyttäjiä. Muun muassa Arja Koriseva, Marita Taavitsainen ja Jari Sillanpää ovat voittaneet tangokuninkaallisen kruunun.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic