Lounais-Häme

Saarenmaa mestarijoukkueeseen

Tammelalainen Olli Saarenmaa otti ison harppauksen urallaan, kun hän teki sopimuksen kevään mestarijoukkueen VaLePan kanssa. 18-vuotiaan Koijärven Kunnon kasvatin sopimus on mallia 1+1 eli sopimus koskee ensi kautta ja siinä on optio lisäkaudesta.

Hakkurin ja yleispelaajan tonteilla viihtyvä Saarenmaa pelasi viime kauden Vammalan Lentopallon Ykkössarjajoukkueessa. Nuorukaisen otteet vakuuttivat ja mestarijoukkueen valmennusjohto halusi hänet liigarinkiin.

-Hienoahan se oli, Saarenmaa toteaa sopimuksesta.

 

Saarenmaa pääsee kovaa seuraan. VaLePa on viime vuosien kestomenestyjiä. Joukkue on voittanut viime kevään lisäksi kultaa vuosina 2012 ja 2014. Hopeaa joukkueella on vuosilta 2011 ja 2016 ja pronssia 1992, 2008, 2013 ja 2015. Suomen cupin VaLePa on vienyt 2012 ja 2016.

Joukkueessa pelaa alkavalla kaudella sellaisia nimiä kuin Mikko Esko, Olli Kunnari ja Urpo Sivula. VaLePa pelaa kotoisen Mestaruusliigan lisäksi huippuluokan kansainvälisiä pelejä Mestareiden liigassa, jossa joukkue aloittaa kolmannelta karsintakierrokselta.

Saarenmaa suhtautuu alkavaan kauteen realistisesti. Kun hänen paikallaan pelaa maajoukkuetykki Urpo Sivula, voi peliaika olla tiukassa.

-Pääasia on päästä treenaamaan ja kehittymään hyvien palaajien kanssa, kertoo Saarenmaa, jolla on farmisopimus VaLePan Ykkössarjajoukkueen kanssa, joten penkillä istumiseksi ensi kausi ei varmasti mene.

 

Hyökkäyspelaamista vahvuutenaan pitävä Saarenmaa on harrastanut lentopalloa pikkupojasta saakka. Tukena on ollut Matti-isä, joka on johtanut ja valmentanut Kuntoa, ja toimi viime kauden VaLePan Ykkössarjajoukkueen joukkueenjohtajana.

Saarenmaa on Kunnon jälkeen ehtinyt pelata salolaisessa Rikalavolleyssä ja VaLePassa. Nyt alkaa vielä totisempi panostus lentopalloon, kun harjoituksia on kahdesti päivässä. Siinä ei sivussa tehdä enää töitä, vaan keskitytään harjoitteluun ja pelaamiseen.

-Onhan tämä kiva tilanne. Lähivuosien tavoitteena on vakiinnuttaa pelipaikka liigassa. Kun se on saavutettu, mietitään sen jälkeen sitten lisää.

Olli on hyvälää tiellä, vaikka tekemistäkin vielä riittää.

-Voimapuolta täytyy hankkia vielä lisää, pitää treenata kovempaa. Tekniikka pojalla on hyvällä mallilla, joten lähtökohdat ovat kunnossa, Matti Saarenmaa sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic