Lounais-Häme

"Säästypähän virtaa ratkaisupeleihin"

 

Someron Voima Futsal aloittaa nimikkolajinsa liigan pudotuspelit tulevana lauantaina Tampereella Ilves FS:a vastaan. Tamperelaisseura valitsi kahdesta tarjolla olleesta vaihtoehdosta puolivälierävastustajakseen SoVon.

– Ihan hyvä niin. Etukäteen porukan kanssa mietimmekin, että jos Ilves joutuu valitsemaan meidän ja GFT:n välillä, niin melkeinpä he meihin kallistuvat, SoVon pelaajaikoneihin lukeutuva forssalainen Mikko Matinaro kommentoi eilen Helsingissä suoritettua puolivälierien otteluparivalintaa.

Mikäli Ilveksen valinta olisi kohdistunut espoolaiseen Golden Futsal Teamiin, SoVon puolivälierävastustajaksi olisi tullut jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo.

– Parempi näin, vaikka ei Ilveskään mikään helposti voitettava joukkue ole. Uskon kuitenkin, että se sopii meidän vastustajaksemme paremmin kuin KaDy, jota vastaan puolustuspelaamisen pitäisi olla vieläkin tiukempaa, Matinaro sanoo.

 

Juuri puolustuspeli on (tälläkin) kaudella ollut se pelin osa-alue, joka on tuottanut ilmeisen hyökkäysorientoitunein geenein varustetulle somerolaisjoukkueelle eniten päänvaivaa.

SoVon maalintekotaito, kuten myös maalivahteina vuorottelevat Marko Laaksonen ja Joonas Puolamäki ovat liigassa ehdotonta eliittiä, mutta puolustuskurissa on edelleen tapahtunut aika usein lipsumista.

– Nykyinen päävalmentajamme Tomi Tuominen jaksaa kyllä muistuttaa asiasta sen verran painokkaasti, että uskon puolustuspelimmekin olevan pudotuspeleissä kohdallaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kahta maalia enempää emme voi Ilvekselle antaa, kun mielimme heitä vastaan ottelun voittaa, Matinaro ennakoi.

 

Jo viime vuosikymmenen puolelta ja futsalin alasarjoista lähtien somerolaisseuraa edustanut Matinaro on kokenut tähänastiset tähtihetkensä seuran noustessa kuusi vuotta sitten pääsarjaan ja viime keväänä, jolloin SoVo juhli historiansa ensimmäistä liigamitalia, pronssista sellaista.

Menestyksen nälkää kyseinen mitali ei tyydyttänyt, vaan 29-vuotias haluaa palkintokaappiinsa lisää täytettä:

– Uskon vahvasti mitalimahdollisuuksiimme tänäkin keväänä. Himmeinkin niistä vaatii paljon onnistumisia loppukaudella, mutta kaiken osuessa kohdalleen mestaruuskin on mahdollinen.

– Nyt ei kuitenkaan kannata vielä miettiä muita pelejä kuin alkavaa Ilves –sarjaa. Se on ainakin hyvä asia, että jatkoon pääsyyn vaaditaan nyt kolme voittoa; paremmuus tulee varmemmin selville kuin aikaisempien kausien lyhemmissä puolivälieräsarjoissa.

Matinaron kannalta ”paras viidestä” –puolivälieräsarja on nyt senkin vuoksi paikallaan, että tulevan viikonvaihteen avauspelit hän joutuu pelikiellon vuoksi seuraamaan katsomosta.

– Muidenkin tilanteen nähneiden mielestä aika heppoisin perustein minulle punaista korttia Espoon pelissä näytettiin. Sille ei nyt kuitenkaan voi enää mitään. Säästyypähän virtaa seuraaviin, niihin kauden ratkaisevimpiin otteluihin, forssalainen hymähtää.

 

Mikäli puolivälierävaihe sujuu voimalaisten toivomalla tavalla, pelejä riittääkin pitkälle kevääseen. Ennen välieriä ohjelmassa on näet maajoukkueen EM-karsintaturnaus Romaniassa, minkä jälkeen kotoisen sarjan mitaleista kamppaillaan vapun tietämiin saakka, mahdollisesti toukokuulle asti.

Kuluvan kauden alku meni Matinarolta piloille nilkkavamman vuoksi. Missään vaiheessa runkosarjaa nilkka ei kuntoutunut niin hyväksi, että pelivastuuta olisi kertynyt aiempien kausien malliin. Niinpä Matinaron tehotkin jäivät hänelle vaatimattomiin neljän (1+3) pisteen lukemiin.

– Muutenkin roolini on vuosien varrella muuttunut puhtaasta hyökkääjästä puolustavamman yleispelaajan suuntaan. Edes täydellä pelimäärällä tehot eivät varmaan olisi olleet enää samaa luokkaa kuin joskus nuorempana.

Tulevana viikonloppuna Ilves FS isännöi SoVoa kahdessa ensimmäisessä puolivälierässä.

– Ainakin yksi voitto on Tampereelta haettava, niin kotietu kääntyy seuraavan viikonlopun peleihin meille, Matinaro kaavailee.

Syksyllä Tampereelle avatussa Tesoman komeassa palloiluhallissa SoVo on jo todistanut viihtyvänsä: Siellä somerolaisjoukkue kukisti tammikuun ”Final Four” –turnauksen välierässä juuri Ilveksen ja voitti lopulta koko turnauksen. Tasainen liigaottelu Ilvestä vastaan samalla areenalla päättyi isäntien maalin voittoon vasta jatkoajalla.

 

Mikko Matinaro
Synt. 5. 1. 1988Pituus/paino: 183/83LogistiikkainsinööriAsuu Forssassa; avoliitossaPeliura alkuun Forssan Jalkapalloklubin jalkapallojunioreissa. Myöhemmin edustanut FJK:n lisäksi mm. Someron Voimaa ja FC Hämeenlinnaa (Kakkonen).Futsalia Someron Voiman/Somero-Forssa Futsalin ja Someron Voima Futsalin riveissä yhdeksän kautta Kakkosesta Futsal-Liigaan, jossa meneillään kuudes peräkkäinen kausi.Liigan runkosarjapelejä tilillä n. 90 ja niissä 121 (72+49) tehopistettä. Pudotuspeleissä 10 ottelua tehoin 8+2=10. Parhaita saavutuksia: Futsal-Liigan pronssimitali (2015-16), valinta Turun piirin parhaaksi futsal-pelaajaksi (2014-15) ja Ykkösen pistepörssin voitto (2010-11).

Uusimmat

Fingerpori

comic