Lounais-Häme

Leffa-arvio: Saatanallinen sekkari

Countdown (USA, 2019). ★ Ohjaus: Justin Dec. Pääosissa: Elizabeth Lail, Jordan Calloway. K-16, kesto: 91 min. Forssan Elävienkuvien Teatteri
Nuori nainen (Elisabeth Lail) onnistuu lataamaan lähtölaskentansa. Kuva: Courtesy of STXfilms
Nuori nainen (Elisabeth Lail) onnistuu lataamaan lähtölaskentansa. Kuva: Courtesy of STXfilms

Ärmätti äppi kertoo käyttäjälleen tarkan kuolinajan, ja pitää siitä myös kiinni.

Justin Decin esikoispitkänään kirjoittama ja ohjaama Countdown kuuluu sarjaan muka-nokkelat horrorit, jotka ovat ehkä paperilla, lähinnä minimaalisella budjetillaan ja halvoilla tekijöillään, herättäneet tuotantoportaan kiinnostuksen, mutta elokuvamuodossa eivät kykene alkuunkaan lunastamaan antamiaan lupauksia.

Jok´ikinen kauhuklisee, varsinkin The Ring -leffasarjasta, on uutettu mukaan soppaan, joka palaa pohjaan viimeistään finaalissa, jossa, yllätys yllätys, pedataan paikkaa ärmätin äpin paluulle. Pelkkiin hyppyshokkeihin lapsenuskoisesti luottava kökkö kauhutin ei ole edes tarpeeksi koominen, jos myötänoloutta aiheuttavaa typeryyttä ei sellaiseksi lasketa.

 

Tuntemattomat näyttelijät tekevät ahtaissa rooleissaan mitä kykenevät, mutta kenenkään ei uskoisi olettavan uran tällaisella jätteellä urkenevan.

Countdownilla olisi ollut pienen pienet mahdollisuudet nousta kauhukalkkunoiden sarjaan, jos sen tekijät olisivat suhtautuneet lähdemateriaaliinsa eri tavalla, mutta kun ollaan täysin vakavissaan tekemässä horrorepookkia, sekin ovi tulevaisuuteen on sulkeutunut jo ennen kuin se avautuikaan.

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic