Lounais-Häme

Sadan tonnin nelkku Pilvenmäellä

Pilvenmäen perjantairavien T4-peli ei ollutkaan niin suora kuin etukäteen uumoiltiin. Ei, vaikka yli 90 % pelattu suursuosikki T.Rex avauskohteen voittikin. Pelin vaihto oli inan alle 100 000 euroa ja oikealla rivillä tienasi 138,90 euroa.

T.Rexin voitto avauskohteessa oli helppoakin helpompi. Mika Forss sai ajella keulassa mielensä mukaan ja kun loppuun irtosi 11,0-vauhtinen kiri, niin muut olivat vailla mahdollisuuksia.

Forssan seudun parhaan kilpahevosen kausi jatkunee ensi lauantaina Jyväskylän T76-finaalissa, missä ykköspalkinto on 10000 euroa.

 

Hannu Torvisen ohjastama Valppaus kuikuili lähes koko matkan ajan kolmannessa sisällä, mutta sieltä narutaiteilija Torvinen käänteli sen loppusuoralla voitokkaaseen kiriin. Liisan Tulilintu ehätti kakkoseksi ennen Tementikkoa.

Kolmannessa T4-lähdössä Torvinen yritti erilaista taktiikkaa usuttamalla Olivia Trotin välittömästi keulaan.

Aivan loppuun tamman veto ei kuitenkaan kestänyt, sillä toisen nuoren nousukkaan eli Juho Ihamuotilan Fury Heart kirmasi lopetuksessa edelle. – Tosissaan jouduin loppusuoralla työstämään, mutta tulihan se sieltä, Ihamuotila selvitti.

 

Nelosen päätöskohteen suurin jännitysmomentti oli lähtökiihdytyksessä eli lähteekö pelisuosikki Sunbeam ravilla matkaan. Se lähti, mutta ihan suunnitelmien mukaan matka ei sujunut.

Torvisen ohjastama Swagman kiihdytti johtoon Quick Leaderin ankkuroitua sen taakse. Prosentin verran pelattu Pasi Von Bentz karautti kuolemanpaikalle 1 500 jäljellä ja ilmassa oli yllätyksen makua. Ja jonkinlainen yllätys syntyikin, mutta se selvisi vasta maalisuoralla.

Sitä nimittäin lensi tuli takamuksen alla Juha Utalan ohjastama Fire Spruce ottaen varman ykkösen kilometriajalla 15,0. Victory Pilot oli varma kakkonen ennen urheaa Swagmania.

 

Illan pontevin palkinto eli 4 000 euroa maksettiin kolmannessa lähdössä. Siinä saatiin jopa kotivoitto kun Talli Humiron omistama Humiro voitti ylivoimaisesti. Oriin valmentaja ja ohjastaja on Pilvenmäen entinen ratamestari Janne Haapiainen.

Troikkalähdön kirivoimaisin oli Seppo Markkulan ohjastama Rose Coger. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic