Lounais-Häme

Sadan vuoden sanat ja sävelet

Satavuotisjuhlavuottaan viettävä Forssan Lehti juhlii ensi perjantaina urheilutalo Feeniksissä järjestämällä lounaishämäläisten sävyjen ja sävelten värittämän musiikkikavalkadin.

Konsertti lähtee liikkeelle Forssan kaupungin soittokunnan Jääkärimarssilla ja päättyy Mika ja Turkka Malin johtamaan yhteislauluun Tyykikylään takaisin.

Konsertissa orkesteria johtava Juhani Kähkönen kertoo mukaan valittujen kappaleiden kuljettavan eteenpäin Hannu Lahtosen käsikirjoittamaa tarinaa, jota kertovat myös juontajat Miia Nuutila ja Erkki Liikanen sekä valkokankaalle heijastetut valokuvat.

-Sadan vuoden aikamarginaali on sellainen, että runsaudenpula kappaleissa oli valtava. Varmasti joku miettii, miksi juuri se ja se kappale valittiin, tai miksi joku puolestaan puuttuu. Pyrkimyksenä on ollut tehdä viihdyttävä kokonaisuus, joka on läpileikkaus satavuotiseen historiaan – kappaleita eri vuosikymmeniltä, Kähkönen summaa.

 

Konsertissa esiintyy pitkä lista seutukunnalla vaikuttavia artisteja ja yhtyeitä. Osassa kappaleita on mukana myös tanssijoita somerolaisesta Monokkaan tanssiseurasta.

-Kappaleiden valinnassa lähtökohta oli alusta saakka paikallislähtöisyys, tai vähintäänkin seutukunnallisuus. On haluttu valita sellaisia kappaleita, jotka yleisö tuntee, eikä tehdä mitään erikoista tai poikkitaiteellista, Kähkönen kertoo.

Myös sovituksissa ja tulkinnoissa pysytään jokseenkin uskollisena alkuperäisille teoksille. Kähkönen tosin vinkkaa, että eräs Robinin tuttu kappale saattaa saada Elli Lukanderin toimesta jazzahtavan versioinnin.

Kähkösen johtamassa orkesterissa kitaraa soittaa Juha Kohonen, bassoa Kari Caven, lyömäsoittimia Keijo Koski ja huilua Serafina Kämi. Kähkönen itse on koskettimissa.

-Tämä on sellainen mukava luottobändi, jossa on mukana kavereita vuosien, jopa kymmenien takaa. Olemme kaikki soitelleet pitkään erilaisissa kokoonpanoissa.

Konsertin ohjaa Laura Orttenvuori. Suunnittelusta ovat vastanneet Kari Grahn, Hannu Lahtonen, Sami Mattila ja Juhani Kähkönen. FL

Forssan Lehti 100 vuotta, Sanoin ja sävelin, Urheilutalo Feeniks, pe 17.11. klo 19. Lippuja myynnissä Forssan Lehden asiakaspalvelussa ke 15.11. saakka.

 

Oikaisu 12.11.2017 klo 13.01:

Korjattu Kati Kaasalaisen nimi kuvatekstiin.

Uusimmat

Fingerpori

comic