Lounais-Häme Forssa

Sadat FAI:n opiskelijat tuovat vipinää Yrittäjän päivään forssalaisyrityksissä

Tänään, Yrittäjän päivänä Forssan ammatti-instituutin opiskelijat jalkautuvat yrityksiin suorittamaan erilaisia tehtäviä ja tutustumaan mahdollisiin harjoittelupaikkoihin.
Forssan Scandicin ravintola Villassa FAI:n opiskelijat pääsevät tänään suunnittelemaan oman ruoka-annoksensa. Paras suunnitelluista annoksista pääsee myös ravintolan listalle FAI-annoksena muun muassa Kaisa Katajan kokattavaksi. Kuva: Tapio Tuomela
Forssan Scandicin ravintola Villassa FAI:n opiskelijat pääsevät tänään suunnittelemaan oman ruoka-annoksensa. Paras suunnitelluista annoksista pääsee myös ravintolan listalle FAI-annoksena muun muassa Kaisa Katajan kokattavaksi. Kuva: Tapio Tuomela

Torstai-aamupäivän aikana monessa Forssan keskustan yrityksessä tapahtuu jotain keskivertotorstaista poikkeavaa. Torstaina vietettävä Yrittäjän päivä on juhlan aihe sinänsä, mutta oman säväyksensä päivään tuovat Forssan ammatti-instituutin (FAI) opiskelijat, jotka jalkautuvat forssalaisyrityksiin suurella joukolla.

Tapahtumaan osallistuvat FAI:n kaikki lähiopetuksessa olevat perustutkinto-opiskelijat. Liikkeelle lähtee 35 ryhmää, joissa on vaihteleva määrä opiskelijoita. Yhteensä opiskelijoita on liikkeellä noin 400.

– Ryhmät liikkuvat kävellen eri pisteisiin. Lähtö tapahtuu ammatti-instituutilta kello 8.45 ja ensimmäisessä pisteessä ryhmät ovat puolen tunnin sisällä. Jokainen ryhmä vierailee aamupäivän aikana ainakin kahdessa eri yrityksessä, minkä lisäksi he suorittavat matkan varrella kolmannen tehtävän, kertoo opintoneuvoja Ida Luojukoski.

 

Tempauksessa on mukana kolmisenkymmentä yritystä. Opiskelijat vierailevat pääosin omaan opiskelualaansa liittyvissä yrityksissä, mutta variaatiotakin löytyy.

– Esimerkiksi Forza-yrityskiihdyttämössä käyvät merkonomien lisäksi metallipuolen ja teknisen suunnittelun opiskelijat. Toki Forzasta voi löytyä kiinnostavaa asiaa minkä alan opiskelijalle tahansa, Luojukoski huomauttaa.

Lounaismaan Osuuspankin konttorissa opiskelijoita odottaa pakohuone, jossa täytyy pyrkiä välttämään maksuhäiriömerkintä. Forssan sairaalassa tehtävänä on puolestaan suunnitella odotusaulaan uudenlainen, miellyttävämpi ilme.

Myös FAI osallistuu päivään yrityksen roolissa.

– Meidän it-tukemme on laittanut pari tietokonetta oikein kunnolla solmuun, siinä riittää datanomeille tehtävää, Luojukoski virnistää.

 

Yrittäjän päivän tempaus sai alkunsa FAI:n yrittäjyysluotsit-työryhmässä, johon Luojukoski myös kuuluu. Ryhmän tehtävänä on suunnitella vuosittain ohjelmaa Yrittäjän päivälle.

– Kaikenlaista toiminnallista on päiviin aiemminkin liittynyt, mutta näin massiivisesti emme ole aiemmin näkyneet katukuvassa ja yrityksissä. Tapahtuma on yrittäjille hieno mahdollisuus saada osviittaa tulevista harjoittelijoista ja kesätyöntekijöistä, ja opiskelijoille tietysti toisin päin.

Luojukosken mukaan paikalliset yritykset suhtautuivat tempaukseen erittäin positiivisesti ja lähtivät innolla mukaan toteuttamaan päivän ohjelmaa.

Yrityksissä suoritettavien tehtävien tarkoituksena on ryhmäyttää opiskelijoita, mutta myös antaa onnistumisen kokemuksia.

– Sitähän yrittäjyys parhaimmillaan on, innostusta ja onnistumista. Haluamme osoittaa opiskelijoille, että yrittäjyys ei ole mikään kirosana vaan varteenotettava mahdollisuus, Luojukoski painottaa.

Yrittäjän päivän ajoittuminen lukuvuoden alkupuolelle antaa oivan mahdollisuuden opiskelijoiden ryhmähengen luomiseen.

– He pääsevät ensimmäistä kertaa kokeilemaan, miten oma porukka tositilanteessa pelaa yhteen. FL

Seuraa Yrittäjän päivän meininkiä Instagramista Forssan Lehden Instagram-tililtä sekä hashtageilla #forssanlehti ja #yrittäjänpäivä

 

Muokattu 4.9.2019 klo 21:27

Korjattu tieto mukana olevien opiskelijoiden määrästä.

Yrittäjän päivä 5.9.

Vuosina 1995–1996 lamakauden jälkeen paikallisessa yrittäjäjärjestössä Helsingissä pohdittiin, miten voitaisiin antaa uskoa yrittäjille ja miten yrittäjyyden arvostusta voitaisiin lisätä ja yrittämisen toimintaedellytyksiä parantaa.

Tänään valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään jo

22. kerran.

Päivän aikana eri puolilla maata kuntien, yrittäjien, järjestöjen ja oppilaitosten tilaisuuksissa juhlistetaan suomalaista yrittäjyyttä.

Yrittäjän Päivä -säätiö perustettiin vuonna 2002.

Yrittäjän Päivä -säätiön (alun perin Yrittäjäpatsassäätiö) toiminnan tarkoituksena on yrittäjätoiminnan tukeminen ja yrittäjyyden arvostuksen edistäminen.

Myös nuoret halutaan saada innostumaan yrittäjyydestä.

Perustajina olivat kaikki valtakunnalliset yrittäjäjärjestöt. Valtuuskunta tuki säätiön toimintaa.

Yrittäjän päivän vuosittainen järjestäminen siirrettiin säätiölle.

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic