Lounais-Häme

Sade ei ole kaikille kauhistus

Vesi roiskuu kaduilla ja ihmiset pitelevät tiukasti sateenvarjoistaan kiinni, mutta forssalainen Irja Kaukoranta ei suostu lähtemään Suomen kesästä ulkomaille.

-Olen nuorena kiertänyt Niagaran putoukset ja muut, mutta en silloinkaan reissannut ulkomailla kesällä, Kaukoranta sanoo.

Hän jatkaa, että Suomessa on niin paljon nähtävää ja tekemistä kansallispuistosta sisävesiristeilyihin, ettei kaukokaipuu vaivaa.

-Hei meidänhän pitäisi mennä sisävesiristeilylle. Otetaan saksalaisrouva mukaan, Kaukoranta huikkaa Marjaana-ystävälleen.

 

Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) kyselystä selviää, että suomalaiset aikovat matkustaa tänä kesänä ennätyspaljon.

Liitossa arvellaan syyksi epävakaisia säitä tai sitä, että talous on elpynyt.

-Kelit näkyvät selvästi matkatoimistossa, Forssan Matkatoimiston toimitusjohtaja Mari Rauhaniemi tietää.

Hänen mukaansa suomalaiset ovat tällä hetkellä valmiita lähtemään mihin tahansa lämpimään, mutta suurimmaksi osaksi lentokoneet suuntaavat kohti Kreikkaa, Espanjaa ja Turkkia.

-Tällä hetkellä ei tosin ole kovin paljon valmismatkavaihtoehtoja ja hinnat ovat korkealla.

 

Rauhaniemi kuitenkin muistuttaa, että matkatoimistossa matkaa voidaan muokata.

Matkatoimistossa on erilaiset järjestelmät hotellien ja lentojen etsimiseen, joten vaihtoehtoja löytyy enemmän.

Kaukomatkat eivät ole tällä hetkellä suosiossa. Niiden sesonki on loppuvuodesta.

Kaupunkilomat sen sijaan kiinnostavat tällä hetkelläkin. Rauhaniemi sanoo, etteivät ihmiset ole antaneet pelolle valtaa.

-Juuri kukaan ei ole perunut kaupunkilomia, vaikka terrori-iskuista olisi kulunut vain vähän aikaa.

 

Risteilyintokaan ei ole laantunut. Forssalaiset reissaavat laivoilla edelleen.

Forssan Matkatoimistossa on huomattu, että myös kotimaan matkat kiinnostavat. Kiinnostus alkoi taantumavuosina ja jatkuu edelleen.

-Myös ulkomaalaisten kiinnostus Suomea kohtaan on kasvanut. Forssaan tulee taas heinäkuun loppupuolella ryhmä australialaisia ja uusiseelantilaisia.

Rauhaniemen mukaan ryhmissä on usein maatalous- tai metsätalousalasta kiinnostuneita. He tutustuvat muun muassa Mustialaan.

-Ja he ihastelevat Forssaa.

 

Ebookersin tiedotteen mukaan suomalaisten omatoimimatkailijoiden kiinnostus aktiviteettipalveluihin kasvaa. Yksi suomalaisten suosikki on jonon ohituspalvelu.

Turisteille myydään Ohita jono -palvelua. Sen avulla pääsee nopeammin esimerkiksi Eiffel-torniin.

-En ole huomannut, että täällä ostettaisiin sellaisia palveluita, Rauhaniemi naurahtaa. FL

 

Kesälomalla lennetään lähelle
SMAL:n toukokuisen kyselyn mukaan 75 prosenttia matkalle lähtevistä aikoo tehdä kesän aikana vähintään kaksi matkaa.Yhden matkan tekijät viipyvät matkallaan 7-10 päivää ja useamman lyhyen matkan tekijät suosivat 2-3 päivän pyrähdyksiä.Suosikkikohteita ovat Kreikka ja Espanja sekä Kroatia ja Bulgaria; Turkki pysyy uskollisen asiakaskunnan takia edelleen yhtenä suosikkina, vaikka matkatarjonta Turkkiin on aiempaa vähäisempää.Baltian maihin matkustetaan edelleen runsaasti.Kesälomalla suositaan lyhyitä lentomatkoja; kaukokohteiden suosio jää melko pieneksi.Lähes 65 prosenttia vastaajista aikoo majoittua hotelliin tai muuhun maksulliseen majoituspalveluun; 14 prosenttia aikoo majoittua matkailuautossa ja laivalla; sukulaisten luona tai mökissä aikoo majoittua reilut 20 prosenttia.Noin 57 prosenttia käyttää tänä kesänä lomailuun vähintään tuhat euroa.

Uusimmat

Fingerpori

comic