Lounais-Häme Ypäjä

Sadekatos suunnitteilla yhtenäiskoulun Kartanon yksikköön Ypäjällä – "Samassa yhteydessä hyvä mahdollisuus pystyttää kiipeilytelineet ja palloseinä"

Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että sadekatosta varten myönnetään 25 000 euron määräraha.
Hevospitäjän yhtenäiskoulun Kartanon yksikköön suunnitellaan sadekatosta. Kuva: Seppo Pessinen
Hevospitäjän yhtenäiskoulun Kartanon yksikköön suunnitellaan sadekatosta. Kuva: Seppo Pessinen

Ypäjän Hevospitäjän yhtenäiskoulun Kartanon yksikön piha-alueelle aiotaan rakentaa sadekatos. Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että sadekatosta varten myönnetään 25 000 euron määräraha.

Katoksen rakentaminen Kartanon yksikön piha-alueelle on ollut suunnitteilla jo aiemmin. Hanke on jäänyt toteutumatta investointimäärärahojen karsimisen yhteydessä. Katoksen todetaan olevan erityisen tarpeellinen ja se tulee toteuttaa monestakin syystä, joihin kuuluu se, että luokkien välisiivous ja tuulettaminen onnistuvat. Lisäksi sisällä ahtaasti vietetyt välitunnit ovat hengitystieinfektioiden leviämisen kannalta riski.

Nykyisessä koronatilanteessa on olennaista huolehtia tehokkaasta tuuletuksesta ja ilmanvaihdosta välituntien aikana. Myös oppilaiden ja henkilöstön kouluviihtyvyys ja hyvinvointi lisääntyvät.

Lautakunnan mukaan samassa yhteydessä olisi hyvä mahdollisuus pystyttää lakkautetuilta kouluilta tulleet kiipeilytelineet ja koululle hankittu palloseinä niille suunnitelluille paikoille. Välituntien mielekkäät aktiviteetit vähentävät häiriökäyttäytymistä, parantavat kouluviihtyvyyttä ja oppimistuloksia.

Kunnan kuluvan vuoden talousarviossa ei ole varattu määrärahaa, joten sadekatoksen materiaali- ja rakentamiskustannuksia varten on anottava valtuustolta lisämääräraha.

Uusimmat

Fingerpori

comic