Lounais-Häme

Sadonkorjuujuhla Humppilassa

Humppilan tapahtumatarjontaan on luvassa uutta ulottuvuutta Sadonkorjuujuhlan muodossa. Tämän viikon lauantaina toteutuvan tilaisuuden teema-ajatuksen muodostaa maalaistori miljöönään Kauppilan mylly maamerkkinään upea tuulimylly.

Todelliseksi koko perheen tapahtumaksi Sadonkorjuujuhla saa aineksia lasten huomioonottamisesta. Perheen pienimmille on luvassa moni muotoista viihdykettä kahden kuvauksellisen kaarisillan eli parin kävelyminuutin takana sijaitsevalla myllyltä löytyvällä Kauppilan talonpoikaismuseolla.

-Sadonkorjuujuhlan merkeissä toteutuva maalaistorimme tarkoittaa lähialueen tuottajien tarjolle tuomaa lähiruokaa sekä käsityöläisten tuotteita, summaavat projektipäällikkö Kimmo Remes ja hanketyöntekijä Tiia Reiman tapahtuman järjestäjätaho Yhdessä Enemmän-hankkeesta.

Maalaistoritunnelmaa tuovat täydennystä ohjelmansuorittajat niin musiikin ja taikurimaailman kuin teatteriviihteenkin sektoreilta. Esiintyjien estradina palvelee alueella sijaitsevan leikkikentän tuntumaan pystytettävä lava. Poniratsastusta ja laserammuntaakaan ei unohdeta.

Myös Kauppilan talonpoikaismuseon puolella riittää viihdykettä lastenmusiikin, taikuuden sekä valotyöpajan muodossa. Lisäksi ruoka/olutteltta sekä kahvio pitävät huolta maalaistoriyleisön hyvinvoinnista.

Kimmo Remes ja Tiia Reiman sanovat liikkeelle lähdetyn sillä ajatuksella, että Sadonkorjuujuhla kuuluu jatkossa Humppilan vuosittaiseen tapahtumakalenteriin.

Kesäkuussa käynnistynyt Yhdessä Enemmän-hanke päättyy tammikuun lopussa. Siitä ei näin ollen avauskerran jälkeen ole Sadonkorjuujuhlalle luvassa vetoapua.

-Tarkoitus on löytää tämän hankkeen puitteissa toimintamalli, jolla tapahtuma pärjää jatkossa omillaan, vetäjät muistuttavat pelin hengestä.

LounaPlussa-rahoituksen piiriin lukeutuvan Yhdessä Enemmän-hankkeen tavoitteena on tiivistää ja edistää Humppilan kunnan sekä yritysten ja yhdistysten välistä yhteistyötä, verkostoitumista, elinvoimaisuutta ja nuorten osallisuutta elinkeinoelämässä.

Lisäksi listalle kuuluvat kulttuuritapahtumien ja –kohteiden selvittäminen ja kehittäminen sekä elävöittäminen yhteistyössä eri toimijoiden kesken.

Sadonkorjuujuhla syntyi hankkeen myötä esille tulleen tilauksen siivittämänä. Vetäjäkaksikko ei ihmettele idean taakseen saamaa työntövoimaa.

-Onhan tämä paikka heti sijainniltaankin sellainen, että jos täällä ei ole tällaiselle tulevaisuutta, niin missä sitten.

Tapahtumarintamalla he määrittelevät tavoitteeksi, että sellaisia saataisiin merkittävän kokoisina vuosittain ohjelmaan lisää ainakin kolme tai neljä. Hankevastaavan tehtäviensä ohella Humppilan yrittäjien puheenjohtajana sekä oman Lähipuoti Remes Oy:n yrittäjänä toimiva Kimmo Remes näkee pohjaa tavoitteelle löytyvän herättämällä henkiin kuntaa jo aikanaan tunnetuksi tehneitä tapahtumia.

-Esimerkkinä vaikkapa Uniikki Humppila-viikko. FL

Sadonkorjuujuhla Humppilassa Kauppilan myllyllä 26.8. kello 12 – 18.

Fingerpori

comic