Lounais-Häme

Sähköautojen latauspiste Tammelaan

Tammela aikoo edistää sähköautojen käyttöönottoa asentamalla sähkö- ja hybridiautoille tarkoitetun latauspisteen torille sähkökaapin viereen. Aloitteen latauspisteen asentamisesta teki keskustan viime valtuustokauden kunnanvaltuutettu Jenni Rauhaniemi maaliskuussa.

Lähialueella latauspisteitä on Someron K-supermarketin yhteydessä ja Forssan Autokeitaalla. Tammelan kunnanhallitus näkee latauspisteen tukevan kunnan strategiaa olla edelläkävijä ja toimii samalla hyvänä mainoksena.

Latauspiste on tarkoitus sijoittaa Tammelan torille lähelle sähkökaappia. Kun torilla on valmis sähköliittymä, investointikulut pysyvät kohtuullisina. Tammela hankkii 22 kW:n latauslaitteen, joka antaa sähköautoille noin 50 kilometrin toimintamatkan puolen tunnin latauksella.

Latauslaite maksaa asennettuna noin 1500 euroa, lisäksi merkinnöistä tulee noin 400 euron kustannukset. Latauslaitteessa ei ole mahdollisuutta laskuttaa asiakkaita latauksesta, mutta sellainen voidaan myöhemmin lisätä. Kunta pyytää hankinnasta vielä tarjouksia eri toimittajilta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti