Lounais-Häme

Sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk jättää tehtävänsä yhtiön hallituksen puheenjohtajana

Washington
30.09.2018, 03:01

Talous

Sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja Elon Musk jättää tehtävänsä yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Musk on samalla suostunut 20 miljoonan dollarin sakkoihin tviiteistään, joiden mukaan hän olisi varmistanut rahoituksen Teslan vetämiseksi pois pörssistä.
Sopimus Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovien viranomaisten kanssa tarkoittaa, että Musk välttää oikeudenkäynnin petossyytöksistä.
Yhdysvaltojen arvopaperikomissio SEC on syyttänyt Muskia arvopaperipetoksesta. SEC:n mukaan Musk antoi Twitterissä vääriä ja harhaanjohtavia lausuntoja.
Eteläafrikkalaissyntyinen miljardööri jatkaa edelleen Teslan toimitusjohtajana, mutta myös yrityksen on maksettava 20 miljoonan dollarin sakot, jos viranomaisten ja Muskin välinen sopimus vahvistetaan oikeudessa.
Sopimuksen mukaan Musk ei voi toimia Teslan hallituksen puheenjohtajana kolmeen vuoteen ja hänen tilalleen nimitetään ”riippumaton puheenjohtaja”. Lisäksi Tesla nimittää kaksi uutta ”riippumatonta johtajaa” hallitukseensa ja perustaa komitean valvomaan Muskin viestintää.
CNN:n mukaan Musk hyväksyi sopimuksen myöntämättä tai kiistämättä häntä vastaan esitettyjä syytöksiä.

Muskin ympärillä kuohunut viime aikoina

Musk tviittasi 7. elokuuta, että hän oli varmistanut rahoituksen Teslan yksityistämiselle 420 dollarilla per osake. SEC:n mukaan Muskilla ei todellisuudessa ollut rahoitusta Teslan vetämiselle pois pörssistä eikä hän ollut keskustellut asiasta yhtiön muun johdon tai mahdollisten rahoittajien kanssa.
Teslan osakekurssi nousi tviitin ansiosta yhdessä päivässä yli 10 prosenttia. Sittemmin kurssi on laskenut. Perjantaina Teslan kurssi luisui 14 prosenttia SEC:n ilmoitettua petosyytteestä.
Viime ajat ovat olleet Muskille, 47, ja Teslalle muutenkin hankalia. Sähköautoyhtiöllä on ollut vaikeuksia yltää tuotantotavoitteisiinsa, lisäksi Thaimaan pelastusoperaatioon osallistunut luolasukeltaja haastoi Muskin oikeuteen kunnianloukkauksesta, koska Musk nimitti tätä Twitterissä ”pedofiiliksi.”
Musk nousi syyskuun alussa otsikoihin myös poltettuaan marijuanaa haastattelun aikana.

https://money.cnn.com/2018/09/29/technology/business/elon-musk-tesla-sec-settlement/index.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti