Lounais-Häme Forssa

Sähköiset terveyspalvelut tutuiksi Korkeavahan terveysasemalla – kolme pop up -tapahtumaa syksyn aikana

Tukipiste tarjoaa apua sähköisten terveyspalveluiden käytössä, neuvoo vertaistuen pariin ja jakaa tietoa terveyden edistämisestä.
Järjestölähtöinen ohjauspiste tarjoaa neuvoja muun muassa sähköisten terveyspalvelujen käyttämisessä.

Korkeavahan terveysasemalla Forssassa järjestetään kuluvan syksyn aikana sosiaali- ja terveysaiheista pop up tuki- ja ohjauspistetoimintaa. Järjestöpohjaiselle ohjauspisteelle voi tulla kysymään neuvoa ja opastusta sähköisten terveyspalveluiden käytössä. Pisteellä jaetaan myös tietoa alueen sote-järjestöjen toiminnasta ja vertaistukiryhmistä sekä matalan kynnyksen tietoa terveyden edistämisestä.

Tuki- ja ohjauspistetoiminta on kehitetty Hämeen Setlementin koordinoimassa Yhteistyötä ja ohjausta -hankkeessa, jossa pisteiden lisäksi on jatkokehitetty alueella toimivaa terveystietotupaverkostoa. Pysyvät tuki- ja ohjauspisteet on perustettu Hämeenlinnan pääterveysasemalle sekä Jukolan terveysasemalle. Riihimäelle on hiljattain perustettu terveystietotupa ja lisäksi Hämeenlinnan liitoskunnissa on järjestetty pop up -tyyppisesti tuki- ja ohjauspistetoimintaa.

– Vertaistuki on Kanta-Hämeessä pitkälti järjestöjen vastuulla, ja tieto on usein hajallaan eri järjestöissä. Ohjaus- ja tukipistetoiminnan tavoitteena on tarjota vertaistukea ja ohjausta yhden luukun periaatteella, taustoittaa projektipäällikkö Eija Mäenpää Hämeen Setlementistä.

Forssassa pop up -ohjauspistetoimintaa järjestetään tänä syksynä yhteensä kolme kertaa.

Vertaistuen ja ohjauksen lisäksi paikalliset yhdistykset toteuttavat pisteellä teematapahtumia. Popup -pisteellä kysymyksiin vastaavat toimintaan perehdytetyt vapaaehtoiset yhdessä Hämeen Setlementin työntekijän kanssa.

Pop up tuki- ja ohjauspisteet Korkeavahan terveysasemalla: Keskiviikkona 26.9. kello 9–12, mukana Forssan seudun Sydänyhdistys klo 11–12 teemalla Asiaa eteisvärinästä. Ke 31.10. klo 12–15, mukana FinFamin toiminnanjohtaja ja koulutettu kokemusasiantuntija klo 13–15, teemana Auttajana jaksaminen. Ke 21.11. klo 15–18, mukana Forssan Seudun Hengitysyhdistys klo 17–18, teemana Voimaa ja terveyttä liikunnasta ja oikeanlaisesta ravinnosta.

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.2.2020