Lounais-Häme Ypäjä

Sähköisiä hoitokanavia on hyödynnettävä – Ypäjä vaatii sairaanhoitopiiriltä toiminnan tehostamista

On huolehdittava siitä, että henkilökunta saa keskityttyä koulutustaan vastaavaan työhön.
Ypäjän kunnan mukaan erikoissairaanhoitoon ei saa ohjautua potilaita, joita voidaan hoitaa perusterveydenhoidossa. Kuva: Esko Tuovinen
Ypäjän kunnan mukaan erikoissairaanhoitoon ei saa ohjautua potilaita, joita voidaan hoitaa perusterveydenhoidossa. Kuva: Esko Tuovinen

Ypäjän kunnan mukaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin toimintaa on tehostettava edelleen. Kunnanhallitus totesi asian ehdotuksessaan, jonka se antoi sairaanhoitopiirin talousarvioon 2021 ja taloussuunnitelmaan 2021–2024.

Ypäjän kunnan mukaan sairaanhoitopiirin 1,5 prosentin tuottavuusohjelma on oikeansuuntainen, kehitystä on syytä jatkaa. Ypäjän mielestä se ei kuitenkaan yksin riitä vaan Lean-johtamisfilosofian ajatuksia on syytä hyödyntää prosessissa, jotta toimintaa saadaan edelleen tehostettua. Ypäjä toteaa olevansa tyytyväinen sairaanhoitopiirin kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Henkilökunnan osaamisen suuntaaminen kuuluu Ypäjän mukaan keskeisimpiin tehtäviin. On huolehdittava siitä, että henkilökunta saa keskityttyä koulutustaan vastaavaan työhön. Tehtävien oikeanlainen jako luo sairaanhoitopiirille säästöjä ja kasvattaa henkilöstön motivaatiota, kun työssä saa keskittyä ydinosaamisalueisiin.

Digitalisaation hyödyntäminen on myös kunnan mukaan tärkeää. Etävastaanottojen ja muiden sähköisten hoitokanavien hyödyntämistä tulee tehostaa. Osa potilaista haluaa asioida sähköisesti, ja samalla henkilökunnan aikaa vapautuu. Ypäjän mukaan on kuitenkin muistettava, että kaikki eivät halua sähköisiä vastaanottoaikoja. Erikoissairaanhoitoon ei saa ohjautua potilaita, joita voidaan hoitaa perusterveydenhoidossa. Tarvittaessa henkilökuntaa tulisi kouluttaa aiheesta.

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic