Lounais-Häme

Sähkökatko jäi mysteeriksi

Forssan keskustassa tapahtuneen lyhyen sähkökatkon syy jäi mysteeriksi keskiviikkona. Forssan Verkkopalveluiden henkilökunta haravoi keskustassa katkon aiheuttajaa, mutta ainakaan eilen ei selvää syytä tai edes häiriön sijaintikohtaa löytynyt

Verkkopäällikkö Jyrki Tulander Forssan Verkkopalveluista ei usko, että syy johtuisi esimerkiksi alueella tehtävistä kaapelitöistä. Yleensä kaapelin vaurioitumisesta johtuva vika aiheuttaa Tulanderin mukaan pitempään katkokseen.

-Vika oli ohimenevä. Kun sähköt kytkettiin takaisin, ne pysyivät päällä. Jos sähkökaapelista iskee läpi, sähköä ei saa muuntamosta päälle ilman korjaustöitä, Tulander perustelee.

Tulanderin mukaan vastaavan ohimenevän vian voi aiheuttaa esimerkiksi muuntamokoppiin päässyt hiiri tai muu pieni eläin. Tästä jää kylläkin yleensä jokin merkki, eikä tällaista tarkastuksessa havaittu.

-Mikäli kyseessä on jokin piilevä vika sähköverkossa, se saattaa uusiutua jossain vaiheessa. Mikäli näin käy, meidän on tehtävä kytkentämuutoksia, Tulander sanoo.

Häiriö sattui kello 11.39 ja kesti yhdeksän minuuttia. Pimeänä olivat muuntamot Hämeentiellä Linikkalan koulun ja Delta-Auton kohdilla, Koulukadulla, Pohjolan talossa, Tapulikadun uudella asuinalueella, Esko Aaltosen kadulla, Vesihelmessä ja Kutomon kauppakeskuksessa. Esimerkiksi Prisman kauppakeskus ja muut Renorin kiinteistöt kutomoalueella jäivät katkoksen ulkopuolelle.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti