Lounais-Häme

Sähkökatkoksia laajalla alueella - sähköttä noin 22 700 taloutta

Helsinki
22.06.2018, 22:13

Kotimaa

Voimakkaat tuulenpuuskat ovat aiheuttaneet juhannusaattona tuhansittain sähkökatkoja pitkin Suomea. Ennen iltakahdeksaa sähköä vailla oli noin 22 700 kotitaloutta.
Katkoksia oli 68 kunnassa eri puolilla maata, muiden muassa Kirkkonummella, Närpiössä, Kajaanissa ja Lappeenrannassa. Merkittävä osa sähkökatkoksista keskittyi illalla maan itäosaan Saimaan seuduille.
Muun muassa kaatuneiden puiden aiheuttamia sähkökatkoksia oli lauantaialkuiltana 14 yhtiön verkoissa. Sähköverkkoyhtiöistä ainakin Caruna, Elenia ja Järvi-Suomen Energia ilmoittivat varautuneensa myrskypuuskien aiheuttamiin sähkökatkoihin juhannuksena.
Ilmatieteen laitos antoi juhannusaaton illaksi varoituksen mahdollisesti vaarallisesta tuulesta koko Etelä- ja Keski-Suomeen Pohjanmaan maakuntien ja Kainuun eteläpuolelle.

Puhuri heikkenemässä huomiseksi

Aallokko on juhannusaaton iltana vaarallisen suurta Suomenlahdella ja mahdollisesti vaarallista muilla Suomen merialueilla.
Ilmatieteen laitos odottaa tuulten heikkenevän juhannuspäiväksi. Tuuli saattaa olla vaarallista lauantaina Savon maakunnissa, Kainuussa sekä Pohjois- ja Etelä-Karjalassa.
Merivesillä tuuli voi yltyä mahdollisesti vaaralliseksi juhannuspäivänä Selkämeren etelä- ja pohjoisosassa sekä Suomenlahden länsi- ja itäosassa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic