Lounais-Häme

Saija Saarikko palkittiin: Lasten ystävä on jämpti ja rakastava

-Tekee työtä lasten parissa päiväkodissa ja silti jaksaa pitää lapsille pallokoulua ym ja on aktiivisesti pesäpallotouhuissa mukana. Ihminen, joka rakastaa lapsia ja niiden kanssa touhuamista. Ei koskaan näytä lapsille huonoa tuultaan. Tarvittaessa osaa olla myös jämpti.

-Positiivinen ilopilleri, lasten parissa sekä työssä että vapaa-ajalla.

-Saija tykkää lapsista ja lapset Saijasta, työ ja vapaa-aika ei taida paljon erottua.

Muun muassa näin kuvaillaan Humppilassa lasten ystäväksi valittua Saija Saarikkoa. Saarikko on töissä Humppilan päiväkodissa ja vapaa-ajallaan hän vetää kahden muun ohjaajan kanssa pesäpallokoulua kahdelle eri ryhmälle. Omat pojat pelaavat pesäpalloa ja Saarikko on aktiivinen äiti kentän laidalla. Lisäksi hän touhuaa paljon veljensä kahden pienen lapsen kanssa.

-Lapset ovat suuri osa elämääni, hän kiteyttää.

 

Silti Saarikko sanoo olleensa yllättänyt kun kuuli huomionosoituksen kohdistuvan itseensä. Saarikko palkittiin MLL Humppilan paikallisyhdistyksen järjestämän konsertin yhteydessä. Konsertti ”Pallomerirock” oli varaslähtö lapsen oikeuksien päivän juhlintaan.

-Palkinto on varmaan merkki siitä, että tapani toimia lasten kanssa on oikea. En koe tekeväni ihmeitä, koska teen sitä mistä tykkään, hän muotoilee.

Saarikko sanoo löytävänsä äänestäjien kuvauksista itsensä. Hänen neuvonsa lapsien kasvatukseen ovat rakkaus ja rajojen asettaminen.

-Äitinä mietin ihan samoja ongelmia kuin varmasti monet muutkin. On eri asia kasvattaa omia ja vieraita lapsia. Uskon lasten luottavan aikuiseen, joka asettaa heille rajoja. Olen tarvittaessa jämpti ja rajat on asetettu sekä päiväkodissa että pallokoulussa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti