Lounais-Häme Forssa

Saikkonen lopetti stressaamisen: Peli kulkee ja treenit maistuvat

Aiempaa rennommin jääkiekon ottava pakki pelaa huippukautta Palloseurassa. Saikkonen ei anna piiruakaan periksi ja osaa tehdä myös maaleja.
FPS-pakki Mikko Saikkosella on hymy herkässä. Peli kulkee ja opiskelutkin edistyvät suunnitellusti. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeenlinnalaistunut Mikko Saikkonen pelaa FPS:ssä toista kauttaan. Taitava ja hyvin liikkuva puolustaja pelasi jo viime talvena vahvasti, mutta on tehnyt tällä kaudella vielä parempaa jälkeä.

Saikkonen kertoo aiemmin ottaneensa pelaamisesta liikaa paineita. Nyt hän on oppinut ottamaan rennommin. Kohta 24 vuotta täyttävä nuori mies osaa pistää asiat tärkeysjärjestykseen. Lätkä on tärkeä, mutta ei se tärkein asia elämässä.

– Aiemmin jännitin ja otin stressiä peleistä. Taidot olivat olemassa, mutta en saanut parastani irti. Ehkä sitä iän myötä on oppinut asettamaan asiat järjestykseen, eikä anna tälle jutulle liian isoa roolia, Saikkonen kertoo.

Rennompi asenne on tuonut tulosta. Kokoaan isompi (169 senttiä ja 76 kiloa) Saikkonen on pelannut Palloseuran paidassa jämäkän alkukauden. Nopea pakki on hoitanut luotettavasti tonttinsa ja pystyy vahvistamaan joukkueen hyökkäyspeliä.

Tehojakin riittää, 25 Suomi-sarjaottelussa on syntynyt 25 tehopistettä.

– Olen todella nauttinut tällä kaudella pelaamisesta. Joka kerta on ollut kiva tulla hallille, Saikkonen sanoo.

Jalasjärvellä Pohjanmaalla syntynyt Saikkonen aloitti lätkäharrastuksen jo nelivuotiaana S-Kiekon kiekkokoulusta. Vaikka hän pelasi pitkään kesäisin jalkapalloa, selvää oli, että jääkiekko on se ykköslaji.

– Ensimmäisen luistelukerran jälkeen olin kuulemma huutanut, ettei enää ikinä, mutta sittemmin olisin halunnut olla koko ajan jäällä.

S-Kiekosta Saikkonen siirtyi HPK:hon A-nuoriin kaudella 2014–15. HPK:n vuosilta on pakin toistaiseksi kovin meriitti, kun joukkue voitti keväällä 2015 A-nuorten SM-hopeaa.

HPK:sta Saikkosen tie vei LeKiin ja KooVeehen. FPS:ään hän tuli kaudeksi 2017–18, kun LeKi tuntui täyttyvän Tapparan ja Ilveksen liigajoukkueista ylijääneillä pelaajilla, eikä Saikkonen olisi saanut Mestis-miehistössä toivomaansa peliaikaa.

– En ole katunut yhtään, että tulin tänne Forssaan. Olen viihtynyt täällä hyvin ja saanut uusia pelikavereita.

Saikkonen asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa, josta hän käy treeneissä ja peleissä Forssassa viiden muun hämeenlinnalaisen FPS-pelurin kanssa. Kun ajohommat voidaan jakaa porukalla, ei Hämeenlinnan ja Forssan välin suhaaminen käy talvipimeillä liian raskaaksi.

– Tunnen Hämeenlinnan kodikseni. Siellä asun, käyn töissä ja opiskelen. Sieltä löytyi myös tyttöystävä, Saikkonen kertoo.

Saikkosen tavoitteet ovat Mestiksessä, mutta hän ei halua niistä huudella.

– En mieti tulevia kausia, vaan pelataan tämä nyt mahdollisimman hyvin loppuun.

Saikkonen ei ole miettinyt itselleen tavoitteita loppukaudeksi, vaan ajattelee asioita joukkue edellä. FPS:llä on onnistuessaan saumat vaikka mihin, sen on runkosarja jo osoittanut.

– Meidät lytättiin kauden alla monelta taholta, mutta se hitsasi vain meitä yhteen. Työmoraali on joukkueessa kova, joka jätkä haluaa tehdä hommia. FL

Mikko Saikkonen – taitava ja hyvin liikkuva joukkuepelaaja

23 vuotta, 169 senttiä, 76 kiloa.

Syntynyt Jalasjärvellä, asuu Hämeenlinnassa, kihloissa.

Aloitti jääkiekon 4-vuotiaana kiekkokoulusta.

Pelasi S-Kiekossa kauteen kevääseen -14, jonka jälkeen siirtyi Hämeenlinnaan HPK:hon.

Pelasi LeKissä ja KooVeessa ennen kuin siirtyi FPS:ään kaudella 2017–18.

Viime kaudella 36 Suomi-sarjapelissä 17 tehopistettä, tällä kaudella 25 pelissä 25 tehopistettä.

Vahvuuksia kiekollinen palaaminen, liike, pelinluku. Taitava, jämäkkä joukkuepelaaja.

Uran huippuhetkiä maaottelu Saksaa vastaan 16-vuotiaissa, B-nuorten Mestiksen pronssi S-Kiekossa ja A-nuorten SM-hopea HPK:ssa.

Työskentelee päiväkodissa, opiskelee lastentarhan opettajaksi.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

1.4.2020

Uusimmat