Lounais-Häme Somero

Säilyykö avustuskelpoisuus, jos tiekunta ei kokoonnu koronan vuoksi? Somero päätti poikkeuksesta

Somerolla on herännyt huoli avustuskelpoisuudesta, jos kokousta ei pystytä pitämään.
Someron ympäristölautakunta on sitä mieltä, että korona-aikana tiekunnat voivat järjestää toimintansa Suomen Tieyhdistys ry:n suositusten mukaisesti. Kuva: Lassi Puhtimäki
Someron ympäristölautakunta on sitä mieltä, että korona-aikana tiekunnat voivat järjestää toimintansa Suomen Tieyhdistys ry:n suositusten mukaisesti. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koronavirus ja sen aiheuttamat poikkeustoimet vaikuttavat myös yksityisteiden tiekuntien toimintaan. Tällä hetkellä tiekuntien kokouksia ei välttämättä voida järjestää ja siksi maksuunpanoluettelojen vahvistaminen ei ole aina mahdollista.

Somerolla ongelma on herättänyt tiekunnissa keskustelua ja kysymyksiä oikeasta toimintatavasta. Huolena on ollut mahdollinen avustuskelpoisuuden menettäminen Someron kaupungin yksityistieavustusten osalta vuoden 2021 avustushaussa.

Ympäristölautakunta päätti, että somerolaiset tiekunnat voivat järjestää toimintansa Suomen Tieyhdistys ry:n suositusten mukaisesti, ja avustuskelpoisuus säilyy vuodelle 2021.

Yhdistys on suosittanut, että tiekokouksia voisi tarvittaessa siirtää myöhemmin pidettäväksi menettämättä avustuskelpoisuuttaan ensi vuodelle. Tieyhdistys katsoo, että on järkevää lähettää tiemaksulaskut edellisten yksiköiden mukaisesti ja liittää mukaan lyhyt selostus siitä, että on päädytty poikkeukselliseen ratkaisuun.

Somero on varannut vuodelle yhteensä 220 700 euroa yksityisteiden avustamiseen. Summasta kunnossapitoavustuksiin on osoitettu noin 190 000 euroa ja perusparannusavustuksiin 30 000 euroa.

Avustusta haki tänä vuonna määräaikaan mennessä 173 hakijaa, joille myönnettiin yhteensä 190 697 euroa kunnossapitoavustuksia.

Lisäksi lautakunta jakoi kaksi avustusta perusparannushankkeille sitä hakeneille. Avustusta saivat Vehkalantien yksityistien tiekunta ja Torkkelintien yksityistien tiekunta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic