Lounais-Häme Forssa

Poliisit käyttivät kolmesti etälamautinta mieheen, joka vastusti Forssassa sairaalaan viemistä

Aggressiivisesti käyttäytynyt mies mursi poliisin nenän. Hänet tuomittiin noin 5000 euron korvauksiin ja ehdolliseen vankeusrangaitukseen.
Oulun käräjäoikeus antoi viimeiset Oulun laajan seksuaalirikoskokonaisuuden tuomiot perjantaina. Kuva: Joel Maisalmi / Arkisto
Kuvituskuva: Joel Maisalmi

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut noin 35-vuotiaan miehen puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen vuoksi. Viime tammikuussa mies mursi poliisin nenän tilanteessa, jossa lääkäri oli pyytänyt virka-apua miehen toimittamiseksi Forssasta Kanta-Hämeen keskussairaalaan.

Poliisi oli tarttunut lähtemistä vastustelleeseen mieheen kiinni, jolloin tuomittu oli ryhtynyt kamppailemaan vastaan. Mies oli päässyt irti toisen poliisin otteesta ja samalla pukannut päällään häntä toisesta käsivarresta kiinni pitänyttä poliisia kasvoihin.

Poliisit olivat lopulta käyttäneet kaasusumutinta ja kahdesti etälamautinta saadakseen aggressiivisesti käyttäytyneen miehen hallintaan ja lattialle.  Lattialla ollessaan mies oli kieltäytynyt antamasta käsiään käsirautojen kiinnittämiseksi, jolloin poliisit ovat vielä kerran käyttäneet etälamautinta.

 

Kamppailun seurauksena iskun kasvoihinsa saaneen poliisin nenään tuli leikkausta vaatinut murtuma.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi mies tuomittiin maksamaan loukkaantuneelle poliisille muun muassa pysyvästä haitasta, kivusta ja särystä yhteensä noin 5 000 euron korvaukset korkoineen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

2.4.2020

Uusimmat