Lounais-Häme

Sairauslomien lasku ilona Humppilassa

 

Humppilan kunnanvaltuusto noteerasi tyytyväisyydellä, että kunnan henkilöstön sairauspoissaolot laskivat viime vuonna selvästi.

– Erityistä oli se, että sairauspoissaoloja oli tosi vähän sekä muutama pitkä, summasi vt. kunnanjohtaja Maarit Sihvonen. Työntekijää kohti poissaoloja oli sairauden vuoksi viime vuonna 6,26 työpäivää, kun toissa vuonna sairauspoissaoloja oli 9,95 työpäivää.

Myönteistä oli myös se, että kunnan avoimiin työpaikkoihin on ollut hyvin hakijoita.

Humppilan kunnan kokonaishenkilöstömäärä oli tuoreen henkilöstöraportin mukaan viime vuonna 90, joista 73 oli vakituisia. Vakituisten keski-ikä oli viime vuoden lopulla 47,5 vuotta. Eläkkeelle jää jatkossa keskimäärin kuusi työntekijää vuosittain.

Humppilassa ennakkoäänestyspaikkana toimii entiseen tapaan kirjasto: arkisin klo 12–19 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 10–16. Laitoksista ennakkoäänestyspaikkana toimii Mäntyrinteen palvelukeskus. Vaalipäivänä äänestyspaikka on edelleen kunnanvirasto.

Kunnanvaltuusto hyväksyi puheitta Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän peruspääoman alentamisen puolellatoista miljoonalla eurolla, jolla katetaan kirjanpidollisesti kuntayhtymän taseeseen kertynyttä alijäämää.

Kunnanvaltuusto myönsi Noora Ryydille eron valtuuston varajäsenen tehtävästä paikkakunnalta muuton vuoksi. Vihreillä valtuuston uusi varajäsen on Nina Anttila.

Vihreiden Eira Rosenberg kysyi, pitäisikö Humppilan miettiä pakolaisten ottamista, kun kunnassa on tyhjiä vuokra-asuntojakin. Vt. kunnanjohtaja Maarit Sihvonen kertoi kunnanhallituksen sopineen ELY-keskuksen kanssa, että kunta ottaa ensi syksynä vastaan kaksi pakolaisperhettä (kahdeksan henkilöä) Syyriasta/Afganistanista.

Nykyinen tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Hanne Seestie (kok.) esitti, että luottamuspalkkioiden yhteydessä myös tarkastuslautakunnan puheenjohtajalle maksettaisiin ensi vuodesta alkaen vuosikorvaus, koska luottamustoimi on sen verran työllistävä. Asia etenee kunnanhallituksen käsittelyyn.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Anja Syrjälä (sd.) muistutti valtuutettuja, että Humppilan ympäristötalkoot pidetään 4.5. klo 12-.

Kokouksen päätteeksi kunnan johto palkitsi viime vuoden parhaina urheilijoina kolme nuorta, Ville Tuen, Jesse Tuen ja Aleksi Nurmisen, jotka ovat saavuttaneet yleisurheilussa piirinmestaruusmitaleita. Nuorisovaltuusto valitsi vuoden nuoreksi Iivari Reposen, joka on reilu, hyvä ystävä eikä kiusaa ketään. Kunnon kuntalaisena palkittiin yrittäjä Tuija Heikura, jolla riittää esimerkillisesti energiaa monipuoliseen kuntoiluun.

Kunnanvaltuusto jatkoi kokouksen jälkeen kuntastrategian hiomista FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti