Lounais-Häme

Sairauspoissaolojen määrä kasvoi taas

Tammela

Tammelan kunnanhallitus käsitteli eilisessä kokouksessaan toimintasuunnitelmaa kunnan henkilöstön hyvinvoinnin edistämiseksi.

– Viime vuoden sairauspoissaolojen määrä kasvoi edellisvuodesta. Teemme työterveyshuollon kanssa yhteistyötä, jotta saisimme työntekijöiden työkykyä vahvistettua, kunnanjohtaja Kalle Larsson kertoo.

Keinoja työkyvyn vahvistamiseen ovat esimerkiksi jo käytössä oleva varhaisen puuttumisen malli, työkierto ja työtaakan keventäminen sekä tyky-toiminta.

Larssonin mukaan kunnanvaltuusto lisäsi tyky-toiminnan määrärahoja viime vuoden talousarvioon, mutta tulokset tulevat hitaasti.

– Olennaista on työnantajan osoittama aloitteellisuus asiassa.

Varhaisen puuttumisen mallissa kartoitetaan toimintayksikön koko henkilöstön terveydentilaa, työkykyriskejä ja kohdennetaan toimenpiteitä seulotusti riskiryhmälle ja tarvittaessa koko työyhteisölle.

– Meillä on paljon erilaisia toimenpiteitä, joilla työssäoloa voidaan jatkaa eläkeikään asti.

Esimerkiksi kuukauden kestävistä sairauslomista on ilmoitettava välittömästi työterveyshuoltoon ja mikäli henkilöllä on kahden vuoden aikana 90 päivää sairauspoissaoloja, pitää työterveyshuollon tehdä työkyvyn arviointi.

Uusimmat

Fingerpori

comic