Lounais-Häme Somero

Someron kaupungin työntekijöillä aiempaa vähemmän sairauspoissaoloja – Henkilöstön keski-ikä korkeampi kuin koskaan aiemmin

Kaupungin henkilöstön keski-ikä on korkeampi kuin koskaan aiemmin.
Someron kaupungin työntekijöiden sairauspoissaolot ovat laskussa. Kuvituskuva. Kuva: Tapio Tuomela
Someron kaupungin työntekijöiden sairauspoissaolot ovat laskussa. Kuvituskuva. Kuva: Tapio Tuomela

Someron kaupungin viime vuoden henkilöstöraportin mukaan sairauspoissaolot ovat jatkaneet hienoista laskua. Sairauspoissaolopäivät henkilötyövuotta kohden laskivat edellisvuoteen nähden 17,5:stä 16,3:een. Poissaolokalenteripäiviä oli 613 vähemmän kuin vuonna 2018, mistä laskennallinen säästö ilman sijaisten palkkakuluja on noin 70 000 euroa.

Kunta-alan keskitaso sairauspoissaolopäivissä on viime vuodet ollut 17, joten Somerolla on kohtuullisesti päästy sen alle, vaikka henkilöstö on keskimääräistä iäkkäämpää. Suhteellisesti eniten poissaoloja on perusturvassa ja sivistystoimessa. Työkyvyttömyyseläkkeelle jääneiden keski-ikä oli 60,5 vuotta, kun se kunta-alalla on keskimäärin 54,1 vuotta.

 

Yhteistyötoimikunnassa kuultujen arvioiden mukaan sairauspoissaolojen vähenemiseen on saattanut vaikuttaa muun muassa työterveyslääkärille pääsyn helpottuminen, johtamisen laadun paraneminen, joissain yksiköissä henkilökunnan näkemysten aiempaa parempi kuunteleminen, liikuntaetujen käyttö sekä henkilökunnan omaehtoiset liikuntaporukat.

Lisäksi todettiin, että mainittuja asioita tukemalla ja johtamista kehittämällä voidaan edelleen vähentää sairauslomien määrää.

Muissa henkilöstöraportin tunnusluvuissa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia edellisvuoteen nähden. Henkilöstön keski-ikä on 47,9 vuotta, mikä on korkeampi kuin koskaan aiemmin.

 

Someron kaupunginhallitus merkitsi tiedokseen henkilöstöraportin vuodelta 2019. Lisäksi se päätti antaa sen tiedoksi valtuustolle ja lähettää sen johtoryhmälle mahdollisia toimenpiteitä varten. Kaupunginhallitus päättää myös ehdottaa valtuustolle, että se merkitsee vuotta 2019 koskevan hyvinvointiraportin tiedokseen.

Uusimmat

Näkoislehti

14.7.2020

Fingerpori

comic