Lounais-Häme

Saitko surkean joululahjan? Myy se, niin tekee moni muukin

Ei-toivottujen lahjojen myynti verkossa näkyy Matkahuollon mukaan pakettien kuljetusmäärien kasvuna vuoden alussa.
Pilipalilahjojen myyntimarkkinat käyvät tammikuussa kuumana. Kuva: Pessinen Seppo

Joululahjoja on monenlaisia: toivottuja, tarpeellisia ja hyödyllisiä, mutta myös hätiköiden ostettuja ja saajalleen täysin tarpeettomia.

Matkahuollon ja Huuto.net-sivuston mukaan joulukuun lahjoihin keskittyvä myyntisesonki saa jatkoa tammikuussa vertaisverkkokaupan puolella.

Myyntiin ilmoitetaan erityisesti hutiin menneitä joululahjoja, joita suomalaiset sekä myyvät eteenpäin että vaihtavat sopivimpiin. Ilmiön taustalla arvellaan olevan paitsi pieleen menneet lahjavalinnat, myös kestävän kuluttamisen trendi, sillä kuluttajat haluavat vaihtaa epäsopivat tuotteet itselle mieluisiin.

Huuto.netin tiedotteen mukaan tammikuu on selvästi vilkkain kuukausi sivustolla. Sen myyntimäärä on kolmanneksen korkeampi muihin kuukausiin verrattuna.

– Lahjaksi saatujen tavaroiden myyminen ja vaihtaminen on selkeä ilmiö, joka toistuu vuodesta toiseen, kertoo Huuto.netin tuotekehityspäällikkö Juho Laatikainen tiedotteessa.

Suurin osa vertaiskauppapaikoissa myydyistä tuotteista vaihtaa omistajaansa pakettilähetyksenä, mikä näkyy esimerkiksi Matkahuollon lähetysmäärissä.

Vaikka joulukuu on kuljetusmäärissä vilkkain kuukausi, niin myös tammikuussa kuljetetaan selvästi normaalikuukautta enemmän lähetyksiä.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat