Lounais-Häme

SAK pohtii tänään jatkotoimia hallituksen suunnitelmalle heikentää irtisanomissuojaa alle 10 hengen yrityksissä

Helsinki
05.10.2018, 01:37

Kotimaa

Palkansaajajärjestö SAK:n liitot kokoontuvat tänään Helsinkiin pohtimaan jatkotoimia liittyen irtisanomisia helpottavaan lakiesitykseen. Varsinaiset päätökset tehdään liittojen hallituksissa.
Hallitus tarjosi tiistaina lievempää versiota lakihankkeesta, mutta sekä SAK että toimihenkilöiden STTK pitivät kiinni siitä, että koko esitys on vedettävä pois. Hallitus ehdotti, että irtisanomisen helpottaminen rajattaisiin yrityksiin, joissa on alle 10 työntekijää. Alkuperäinen ehdotus olisi koskenut alle 20 hengen yrityksiä.
– Eihän tämä poista niitä perusongelmia, joita olemme tuoneet matkan varrella esille. Eli että ihmiset riippuen yrityskoosta joutuvat eriarvoiseen kohteluun ja asemaan. Ja se on tietysti asia, jota me emme voi lähtökohtaisesti hyväksyä, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoi STT:lle tiistaina.
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto on jo kertonut aloittavansa maanantaina laajennetun ylityö- ja vuorojenvaihtokiellon sopimusaloillaan. Toimet ovat voimassa 28. lokakuuta asti.
Uusina sopimusaloina ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon liittyvät muun muassa ahtausalan, terminaalialan, ilmailuhuollon ja matkustamohenkilökunnan työntekijät.
AKT:n hallitus tarkastelee tilannetta uudelleen loka-marraskuun vaihteessa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti