Lounais-Häme

Saksa teki sen - Kroos pamautti voittomaalin lisäajan lopulla

Helsinki
23.06.2018, 23:59

Urheilu-uutiset

Jotenkin se aina sen tekee, löytää tien. Saksan jalkapallomaajoukkue oli vajoamassa täyskatastrofiin, ensimmäiseen MM-avauskierroskarsiutumiseen 80 vuoteen, mutta niin vain joukkue ja saksalaistoiveet ovat hyvinkin elossa Venäjän MM-nurmilla. Siihen tarvittiin vain vajaalla tehty maali, osuma joka näki Sotshissa päivänvalon lisäajan viidennellä minuutilla.
Tuon 2-1-voittomaalin Ruotsin verkkoon iski Toni Kroos, ja se nosti Saksan Ruotsin kanssa tasoihin kolmeen pisteeseen F-alkulohkossa kahden kierroksen jälkeen. Meksiko johtaa lohkoa voitettuaan sekä Saksan että Etelä-Korean eli koottuaan kuusi pistettä.
Ola Toivonen vei Ruotsin johtoon 32. minuutilla, ja tappio olisi pudottanut Saksan jatkopeleistä. Tauolle lähdettiin Ruotsin johdossa, ruotsalaisfanien hoilatessa ”Deutschland, Auf Wiedersehen”.
Toisen puoliajan alussa Marco Reus kuitenkin tasoitti. Ei kauniisti, mutta kuitenkin, täräyttäen pallon polvella ohi ottelussa täystyöllistetyn Robin Olsenin. Saksa oli jälleen toivoa täynnä.
Toiveita himmensi kuitenkin puolustaja Jerome Boatengin ulosajo 82. minuutilla, kahden varoituksen saattelemana. Silti Saksa sai ottelun loppuun loistopaikkoja: Olsen venytti hienosti Mario Gomezin puskuun, ja Julian Brandt täräytti voimalla tolppaan.
Ja lopulta Real Madridin tähti Kroos iski hallitsevalle maailmanmestarille erinomaisen tärkeän osuman. Loistavan kierteinen vapaapotku painui takakulmaan, ja jalkapallomaailma sai näin niin tutun muistutuksen: älä koskaan nuolaise Saksan kanssa ennen kuin tipahtaa.
”Mein Gott, tuo oli tärkeä!”, riemuitsi Bild-lehti maalia ja sen tuomaa voittoa. ”Kroos pelasti MM-turnauksemme”.
– Ansaitsimme tämän voiton. Jos olisimme pudonneet jatkosta, se olisi miellyttänyt monia. Mutta ei se niin helposti käy, saksalaissankari Kroos jutteli Bild-lehdelle.
Ruotsin leirissä tunnelma oli tietenkin jotain ihan muuta. Tilastonikkarit ehtivät kaivaa myös ankeaa historiatietoa: Ruotsi taipui johtotilanteesta tappioon kahdeksannen kerran MM-historiassaan. Yksikään muu maa ei ole vastaavaa kokenut yhtä monta kertaa.
– Tämä lienee raskain pelin loppu urallani. Mutta lohko on vielä täysin auki, joten meidän on nuoltava haavamme ja palattava seuraavaan peliin, Ruotsin valmentaja Janne Andersson totesi turnauksen sivuilla.
– Meillä oli muutama paikkamme, mutta pidimme pelin kontrollista aina tuohon (Kroosin) vapaapotkuun saakka. Se oli huikaiseva henkilökohtainen suoritus, Andersson jatkoi.
Auki kaikki tosiaan on, jopa molemmat pelinsä hävinneen Etelä-Korean osalta. Lohkon päätöskierroksella keskiviikkona Saksa kohtaa Etelä-Korean ja Ruotsi pelaa Meksikoa vastaan. Kaksi parasta jatkavat neljännesvälieriin.

https://www.bild.de/sport/fussball/nationalmannschaft/reus-kroos-retten-unsere-wm-hoffnung-56100910.bild.html
https://www.fifa.com/worldcup/matches/match/300331501/#match-liveblog

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic