Lounais-Häme

Saksalaislääkäri: Pussy Riot -jäsen myrkytettiin, ei hengenvaaraa

Berliini
18.09.2018, 12:53

Ulkomaat

Venäläisen Pussy Riot -protestiryhmän aktivisti Pjotr Verzilov joutui myrkytysyrityksen kohteeksi,mutta ei ole enää hengenvaarassa, sanoo häntä hoitanut saksalaislääkäri.
Berliiniläisen Charite-sairaalan johtavan lääkärin Kai-Uwe Eckardtin mukaan Verzilov yritettiin myrkyttää tuntemattomilla aineilla.
Verzilov joutui viime viikolla sairaalaan tehohoitoon outojen oireiden vuoksi, joihin kuuluivat muun muassa näön sumeneminen ja puhekyvyn menetys. Hän alkoi kärsiä oireista oikeuden istunnon jälkeen.
Verzilov lennätettiin viime lauantaina Moskovasta hoitoon Saksaan.
Eckardtin mukaan sairaalassa tehdään laboratoriokokeita Verzilovia vastaan käytetyn myrkyn selvittämiseksi. Onnistumisen mahdollisuudet ovat kuitenkin pienet, sillä myrkyn käytöstä on jo useita päiviä.
Charite-sairaalan johtajan Karl Max Einhäuplin mukaan Verzilovin terveydentila paranee päivä päivältä. Hän sulki pois mahdollisuuden, että Verzilov olisi itse aiheuttanut oireet itselleen esimerkiksi huumeiden käytöllä.
– Tällaiset aineet ovat äärimmäisen harvinaisia huumepiireissä, eikä meillä ole mitään viitteitä siitä, että kyseessä olisi huumeongelma, Einhäupl sanoi.
– Jotta joku käyttäisi tällaista ainetta tällaisissa määrin, hänellä täytyisi olla pyrkimys tehdä itsemurha. Meillä ei ole minkäänlaista havaintoa tällaisesta pyrkimyksestä, hän jatkoi.
Verzilov, 30, osallistui heinäkuussa mielenilmaukseen, joka keskeytti hetkeksi jalkapallon MM-kisojen loppuottelun Moskovassa. Verzilov sai teostaan 15 päivän vankeusrangaistuksen. Verzilovilla on sekä Venäjän että Kanadan kansalaisuus.
Verzilovin hoitoon pääsyn järjesti Cinema for Peace -säätiö, joka on aikaisemminkin tukenut aktivistiryhmää.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic