Lounais-Häme

Saksalaismediat: Useita haavoittunut veitsi-iskussa bussiin

Berliini
20.07.2018, 20:38

Ulkomaat

Yhdeksän ihmistä loukkaantui bussiin tehdyssä iskussa Pohjois-Saksassa Lyypekissä perjantaina. Tekijäksi epäilty mies on pidätetty, mutta hänen motiiveistaan ei ole tullut tietoa.
Schleswig-Holsteinin osavaltion sisäministeri Hans-Joachim Grote kertoi uutistoimisto DPA:lle, että kuuden vammat johtuivat veitsen iskuista, kun taas kolme muuta kärsivät muista vammoista.
– Onneksi kukaan ei kuollut, sanoi syyttäjä Ulla Hingst.
– Iskun taustoja ei vielä tiedetä kuten ei sitäkään, mitä tarkalleen ottaen tapahtui. Ne ovat tutkimusten kohteena.
Bild-lehti kertoi Groten sanoneen, että epäilty olisi 34-vuotias Saksan kansalainen, joka olisi lähtöisin Iranista. Syyttäjä Ulla Hingst puolestaan sanoi Bild-lehdessä, että merkkejä poliittisesta radikalisoitumisesta ei ole tullut esille.
Bussi oli matkalla Travemünden suuntaan, joka on suosittu rantakaupunki lähellä Lyypekkiä. Hyökkäys sattui Kücknitzin alueella. Lübecker Nachrichten kertoi, että epäilty pudotti ensin reppunsa ja veti sen jälkeen aseen esille. Toisten mukaan kyse oli veitsestä, toiset puhuivat terävästä työkalusta.

Bussin kuljettaja avasi oven matkustajille

Linja-auton kuljettaja pysäytti heti ajoneuvon, avasi ovet ja päästi matkustajat pakenemaan. Myös kuljettaja loukkaantui iskussa.
– Bussista pakenevat matkustajat kirkuivat. Se oli kauheaa. Loukkaantuneet tuotiin ulos. Tekijällä oli keittiöveitsi, kertoi tapahtumapaikan lähellä asuva silminnäkijä Lothar H. lehdelle.
Nimettömäksi jäänyt bussin naismatkustaja kertoi, että yksi loukkaantuneista oli mies, jota tekijä oli iskenyt veitsellä rintaan. Vain hetkeä aiemmin iskun kohteeksi joutunut mies oli luovuttanut paikkansa bussissa iäkkäälle naiselle.
Viranomaiset eivät ole paljastaneet epäillyn identiteettiä.
– Pyydämme ymmärrystä sille, että emme voi tällä hetkellä antaa tietoa epäillyn identiteetistä, sanoi Lyypekin poliisi Twitterissä BBC:n mukaan.
Samalla poliisi pyysi kaikkia bussin matkustajia, myös paikalta paenneita, ottamaan yhteyttä.

https://www.bild.de/news/2018/news/luebeck-messer-attacke-in-bus-mehrere-verletzte-56380140.bild.html
https://www.bbc.com/news/world-europe-44904183

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic