Lounais-Häme

Saksan Chemnitzissä varaudutaan uusiin äärioikeiston mielenosoituksiin

Chemnitz
30.08.2018, 10:50

Ulkomaat

Saksan Chemnitzissä viranomaiset varautuvat uusiin äärioikeiston mielenosoituksiin tänään ja loppuviikosta, kertovat muun muassa BBC ja Deutsche Welle.
Tagesspielin mukaan torstaille mielenosoitusta suunnittelee oikeistopopulistinen Pro Chemnitz -ryhmä (Chemnitzin puolesta), joka käynnisti myös maanantai-illan väkivaltaisuuksiin johtaneen mielenosoituksen, jossa äärioikeistolaiset ottivat yhteen vastamielenosoittajien kanssa.
Äärioikeistoa vastustava Chemnitz Nazifrei -ryhmä (Natsivapaa Chemnitz) ei Der Tagesspielin mukaan aio järjestää torstaille vastamielenosoitusta.
– Poliisi on ollut haluton tai kyvytön turvaamaan perusoikeuksiamme kokoontumisvapauteen tai fyysiseen koskemattomuuteen, ryhmän Facebook-viestissä kirjoitetaan.
DW:n mukaan myös äärioikeistolainen AfD-puolue ja islamia vastustava Pegida-liike järjestävät yhteisen mielenosoituksen loppuviikosta.

Maahanmuuttaja pahoinpideltiin rasistisessa hyökkäyksessä Wismarissa

Wismarissa kolme saksaa puhunutta ja muukalaisvastaista kieltä käyttänyttä ihmistä pahoinpiteli 20-vuotiaan maahanmuuttajamiehen myöhään keskiviikkona, kertoo poliisi.
Miestä pahoinpideltiin nyrkein ja rautaketjulla. Uhrin nenä murtui, ja lisäksi hän sai mustelmia kasvoihinsa ja ylävartaloonsa.
Itämeren rannalla Koillis-Saksassa sijaitseva Wismar on noin 400 kilometriä pohjoiseen Chemnitzin kaupungista, jossa järjestettiin sunnuntaina ja maanantaina laajoja äärioikeiston mielenosoituksia.

https://www.bbc.com/news/world-europe-45350994
https://www.dw.com/en/far-right-groups-plan-more-protests-in-chemnitz/av-45284805
https://www.tagesspiegel.de/politik/sachsen-afd-pro-chemnitz-und-pegida-kuendigen-neue-demos-in-chemnitz-an/22971836.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti