Lounais-Häme

Saksan Chemnitzissä varaudutaan uusiin äärioikeiston mielenosoituksiin

Saksan itäosassa Chemnitzissä poliisi varautuu tänään uusiin äärioikeiston mielenosoituksiin. Saksin osavaltion poliisin apuun on tullut lisävahvistuksia viidestä muusta osavaltiosta, ja lisäksi paikalle on tullut liittovaltion poliiseja.

Sunnuntaina ja maanantaina virkavaltaa vastassa oli tuhansien uusnatsien ja jalkapallohuligaanien joukko. Se järjesti marsseja sen jälkeen kun paikallinen mies oli puukotettu kuoliaaksi sunnuntaina. Protestien aikana mielenosoittajat jahtasivat ulkomaalaisilta näyttäviä ihmisiä.

Maanantaina poliisi pidätti teosta epäiltyinä 22-vuotiaan irakilaisen ja 23-vuotiaan syyrialaisen miehen.

Toisen epäillyn pidätysmääräys oli vuotanut äärioikeistolaisille ryhmille, joiden nettisivuilla se julkaistiin. Vuotajaksi on epäilty joko poliisia tai oikeuslaitoksen työntekijää. Parhaillaan Saksassa on alkanut tutkinta vuotajan selvittämiseksi, kertoo BBC.

Lisäksi kymmenen ihmistä on tutkinnassa Saksassa laittoman Hitler-tervehdyksen tekemisestä sunnuntain levottomuuksien aikana.Maahanmuuttaja pahoinpideltiin WismarissaMyöhään keskiviikkona Itämeren rantakaupungissa Wismarissa puolestaan pahoinpideltiin 20-vuotias maahanmuuttajamies. Poliisin mukaan teosta epäillään kolmea saksaa puhunutta ja muukalaisvastaisia ilmaisuja käyttänyttä ihmistä.

Miestä pahoinpideltiin nyrkein ja rautaketjulla. Uhrin nenä murtui, ja lisäksi hän sai mustelmia kasvoihinsa ja ylävartaloonsa.

Wismar sijaitsee noin 400 kilometriä pohjoiseen Chemnitzin kaupungista.

Liittokansleri Angela Merkel on toistuvasti tuominnut äärioikeiston protestit, joiden aikana useita ulkomaalaisia on jahdattu ja vahingoitettu.

Äärioikeiston protestit ovat paljastaneet Saksan yhteiskunnan syvät jakolinjat, jotka ovat syntyneet sen jälkeen kun yli miljoona siirtolaista tuli Saksaan vuoden 2015 jälkeen. Tosin turvapaikanhakijoiden määrä on sittemmin vähentynyt jyrkästi.

https://www.bbc.com/news/world-europe-45350994

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic