Lounais-Häme

Saksan tiedustelupomo epäilee videota ulkomaalaisten ajojahdista Chemnitzissä

Saksan kotimaantiedustelun (BfV) johtaja Hans-Georg Maassen epäilee, ettei laajalle levinnyt video ulkomaalaiselta näyttävien henkilöiden jahtaamisesta Chemnitzin kaupungissa ole aito. Maassen kertoi perjantaina Bild-lehden haastattelussa, ettei BfV ole löytänyt todisteita verkossa kiertäneen videon aitoudesta.

– On perusteltua syytä uskoa, että tämä on tietoista väärän tiedon levittämistä, mahdollisesti yleisön huomion kiinnittämiseksi pois Chemnitzissä tehdystä surmasta, Maassen sanoo.

Hän ei kerro haastattelussa, kuka mahdollisesti on väärän informaation taustalla.

Ulkomaalaisten takaa-ajoihin on viitannut muun muassa liittokansleri Angela Merkel kommenteissaan Chemnitzin tapahtumista. Video tuli julkisuuteen pian sen jälkeen kun kaupungissa oli puhjennut mielenosoituksia ja vastamielenosoituksia 26. elokuuta tapahtuneen puukotuksen jälkeen.

Saksin osavaltion pääministeri Michael Kretschmer on myös todennut, etteivät äärioikeiston mielenosoitukset Chemnitzissä johtaneet väkijoukkojen ajojahtiin ulkomaalaisia kohtaan.


https://www.bild.de/bild-plus/politik/inland/politik-inland/verfassungsschutz-chef-maassen-keine-information-ueber-hetzjagden-57111216,view=conversionToLogin.bild.html

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti