Lounais-Häme

Saksankujan tapahtumista tehty kuusi rikosilmoitusta

Hämeen poliisi on jatkanut Forssassa Saksankujalla 23.8. sattuneen yhteenoton esitutkintaa. Samalla poliisi on selvittänyt myös muita, aikaisempia tapahtumia.

-Saksankujan tapahtumista on tutkinnassa tällä hetkellä kuusi rikosilmoitusta. Niistä kaksi on pahoinpitelyitä, joiden asianomistajat ovat suomalaisia. Heidän vammat ovat olleet lieviä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tomi Repo Forssan poliisista.

Tutkinnassa on myös yksi lievä pahoinpitely, jossa asianomistaja on suomalainen. Pahoinpitelyiden ohella tutkitaan kahta autoon kohdistunutta vahingontekoa.

Saksankujalta on poliisitutkinnassa myös laiton uhkaus, jonka tekijäksi epäillään 17-vuotiasta suomalaista nuorukaista. Hänen epäillään uhanneen mukanaan olleella pesäpallomailalla toisia henkilöitä. Hänet otettiin tapahtumapaikalta kiinni, mutta vapautettiin saman päivän aikana.

Poliisi on samaan aikaan aloittanut useiden muiden Saksankujan yhteenottoa edeltäneiden tapahtumien tutkinnan.

Puutarhakadulla tapahtui 5.8. pahoinpitely, jossa asianomistajana on suomalainen mies ja epäiltynä toinen suomalainen mies. Vapaudenkadulla sattui 12.-13.8. pahoinpitely, jossa asianomistajana on ulkomaalaistaustainen mies ja epäiltynä suomalainen mies.

Saksankujalla on tapahtunut 20.8. ryöstö, josta epäilty 18-vuotias suomalainen mies on vangittu. Vangittua miestä epäillään myös 22.8. tehdystä laittomasta uhkauksesta.

Forssan Prisman pihalla oli 22.8. pahoinpitely, jossa on asiaomistajana 15-vuotias poika. Tekijäksi epäillään ulkomaalaistaustaista miestä.

-Epäilty on poliisin tiedossa, ja häntä on kuulusteltu asiasta.

Prisman pihalla on samana päivänä tapahtunut laiton uhkaus, jossa asianomistajana on ulkomaalaistaustainen mies ja epäiltynä suomalainen mies. Kolmantena tapahtumana Prisman pihalta on pahoinpitely, jossa asianomistajana on suomalainen mies ja epäiltynä ulkomaalaistaustainen mies.

-Juttujen esitutkinta on kesken. Useita kuulusteluja ja puhutteluja on tehty, mutta iso joukko ihmisiä on vielä kuulustelematta, Repo kertoo.

Poliisi on keskittänyt tutkinnan Forssan poliisiasemalle ja asian selvittelyä varten on lisätty tutkintaresursseja.

Poliisin käsityksen mukaan Saksankujan yhteenotto ei ollut minkään ääriliikkeen järjestämä tai koolle kutsuma.

Aktiivisia olivat olleet Revon mukaan muutamat Forssan seudulla asuvat nuorehkot miehet.

-Vastaanottokeskuksen asukkaat olivat osanneet odottaa jotain tapahtuvaksi kiristyneen ilmapiirin ja aikaisemmin sattuneiden häiritsemistilanteiden myötä. Sekä vastaanottokeskuksen asukkaat että paikalle tulleet suomalaiset ovat käyttäneet mm. puukeppejä yhteenotossa.

Ilmapiiri Forssan seudulla on poliisin käsityksen mukaan lientynyt, eikä uusia yhteenottoja ole tullut poliisin tietoon. Poliisi valvoo edelleen alueen järjestystä, tarvittaessa tehostetuin voimin. Poliisi osallistuu aktiivisesti myös Forssassa toimivaan moniammatilliseen verkostotiimiin, jolla pyritään saamaan alueen tilanne vakautetuksi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti