Lounais-Häme

Saksien kanssa ihmisten päälle hyökännyt mies taltutettiin sähkölamauttimella Raumalla

Rauma
04.11.2018, 11:42

Kotimaa

Poliisi on ottanut kiinni ihmisiä uhkailleen ja saksien kanssa päälle hyökkäilleen miehen Raumalla tänään aamulla. Lounais-Suomen poliisin mukaan ensimmäinen hätäkeskukseen tullut puhelu vastaanotettiin ennen puolta kahdeksaa.
Poliisin mukaan 19-vuotiaan raumalaismiehen ensimmäinen kohde oli Suvitien ja Syväraumankadun risteyksen läheisellä laiturilla ollut mies. Saksia kantanut mies oli uhannut tappaa laiturilla olleen ja hyökännyt tätä kohti. Laiturilla ollut sai torjuttua hyökkääjän iskut ja pääsi pakenemaan vahingoittumatta.
Hyökkääjä jatkoi matkaansa Syväraumankatua Rauman keskustan suuntaan, jossa hän poliisin mukaan uhkasi kahta kadulla ollutta miestä ja hyökkäsi heidän kimppuunsa. Miehet pääsivät pakenemaan läheiseen asuntoon.
Poliisi kertoo, että saksimies seurasi miehiä ja murtautui asuntoon ikkunan kautta. Poliisin mukaan hän jatkoi uhkailua ja yritti lyödä kaikkia kolmea asunnossa ollutta ihmistä. Viimeinen miehestä soitettu hätäpuhelu tuli asunnosta, ja poliisilla kului vain minuutteja päästä paikalle. Tällä välin asunnossa olleet onnistuivat välttämään hyökkääjän lyönnit.
Poliisi kertoo miehen syyllistyneen kiinnioton aikana virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen. Hänen taltuttamisekseen käytettiin sähkölamautinta.
Poliisiammattikorkeakoulun julkaisemista tilastoista selviää, että poliisi käytti sähkölamautinta vuonna 2016 lähes päivittäin eli 357 kertaa.
Komisario Marko Luotosen mukaan vaikuttaa siltä, ettei kiinniotettu mies tuntenut uhkaamiaan ihmisiä. Luotonen ei vielä kommentoinut tekijän mahdollisia motiiveja.
Poliisi tutkii Rauman aamuista tapahtumaa neljänä tapon yrityksenä, törkeänä kotirauhan rikkomisena ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti