Lounais-Häme

Salakapakassa seuraavaksi teatteria - tarjolla rennon intiimi elämys

Ravintola Vispilän alakerran tunnelmallisessa salakapakassa on soinut tänä vuonna elävä musiikki vähintään kerran kuukaudessa. Sointiklubin tarkoituksena on tuoda Forssaan nimekkäitä huippumuusikoita esiintymään joko soolona tai pienellä kokoonpanolla.

Klubilla ovat esiintyneet jo muun muassa Anssi Kela, Ismo Alanko ja Ninni Poijärvi.

Klubin loppuvuoden esiintyjiä ovat Maarit ja Sami Hurmerinta, Jarkko Martikainen sekä DJ Bunuel. Joulukuulle on yrittäjä Krista Mänttärin mukaan luvassa vielä yllätysesiintyjä.

-Odotan syksyä innoissani. Sointiklubi on otettu hyvin vastaan ja paikat on käytännössä myyty loppuun. Tila on pieni ja intiimi, ja tunnelma keikoilla on ollut todella tiivis. Se tulee iholle saakka.

Elävän musiikin lisäksi salakapakassa on järjestetty yksityistilaisuuksia ja Vispilän toimesta viski-tasting.

-Kaikenlaista voi kokeilla! Itse olen ollut Iltaliassa oopperassa, jossa tarjoilu pelasi esityksen ajan. Väliajalla tarjoiltiin pastaa ja jäätelöä. Välillä on minun mielestäni suotavaa vähän leikitellä, Mänttäri nauraa.

 

Tulevana perjantaina puolestaan testataan salakapakan toimivuus teatteriklubina. Forssan seudulla teatteriyleisölle tuttu kaksikko, Ville Juhola ja Harri Välimaa on löytänyt toisensa ja lopputuloksena nähdään palkittu komedia Lainavaimo.

-Mietimme, että olisi kiva tehdä yhdessä jotain. Kävimme tekstejä läpi ja Lainavaimon kohdalla pysähdyimme molemmat. Se on juuri sopiva teos esitettäväksi Vispilässä, koska rooleja on vain kaksi ja koko näytelmä tapahtuu samassa tilassa, Välimaa selittää.

Juholan ja Välimaan tarkoituksena ei ole kaksikon sanojen mukaan astua kenenkään varpaille, vaan tarjota tavallisuudesta poikkeava teatterikokemus katsojille.

Välimaa ja Juhola näyttelivät yhdessä ensimmäisen kerran Forssan teatteri Öbaut seitsemän veljestä -komediassa, johon Juhola hälytettiin pikakutsulla paikkaamaan sairastunutta näyttelijää.

-Meidän yhteistyömme on toiminut tosi hyvin. Teemme kaiken kaksin, ohjaamme itseämme ja toinen toistamme. Olemme kokeilleet erilaisia harjoitusmetodeja ja valinneet toimivimmat.

-Teemme tätä ihan tosissamme, mutta pilke silmäkulmassa, Juhola hörähtää.

Välimaalle teatterista on tullut viime vuosina intohimo, mutta kahdessa vuorossa tehtävä leipätyö on hankaloittanut produktioihin osallistumista.

-Villen kanssa tehdessä olemme saaneet rukkailtua aikatauluja mielemme mukaan, niin näytösten kuin esitystenkin osalta.

 

Lainavaimon esityksissä salakapakassa baari on luonnollisesti auki ja tarjoilu pelaa koko esityksen ajan. Tavoitteena on intiimi, mutta rento teatterielämys. Paikkoja on myynnissä vain viitisenkymmentä joka näytökseen.

-Euroopassahan näitä tehdään, mutta kokeillaan nyt, kuinka se toimii Forssassa, Välimaa hymähtää.

Salakapakassa näyttelijät ovat samalla tasolla ja hyvin lähekkäin yleisön kanssa. Lisäksi kahden roolin näytelmässä framilla ollaan koko esitysaika.

-Vuorosanojen kanssa meillä on todella paljon töitä. Mutta yleisö on yleisö, oli se sitten katsomossa tai ei. Ei sitä voi oikein esityksen aikana ajatella, Välimaa toteaa.

-Näytelmän sisällä statukset vaihtelevat, ollaan vuorotellen niskan päällä. Siinä saa aina toinen vetää hiukan henkeä, Juhola kuvailee.

Lainavaimo on katalonialaisen Jordi Calceranin kirjoittama komedia lainanhausta.

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat pankin konttoriin, jossa pankinjohtajan luokse saapuu lainanhakija. Luvassa on Juholan mukaan katsojien elämän mielenkiintoisin lainaneuvottelu.

-Näytelmä etenee aika nopeasti – kovin montaa sivua ei tarvitse käsikirjoitusta kahlata, kun homman juju ja asetelma paljastuvat.

Lainavaimo Vispilän alakerrassa, ensi-ilta 22.9. Näytöksiä 2. joulukuuta saakka yhteensä 13.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic