Lounais-Häme

Salaman mitalien puolustaminen epävarmaa Perniön SM-maastossa

Forssan Salama saavutti viime vuonna maastojuoksun SM-kisoissa kolme mitalia.

Niiden puolustaminen ensi viikon sunnuntaina Perniössä juostavissa SM-maastoissa on kuitenkin vielä epävarmaa.

Salama sai viime vuonna Vierumäen SM-maastosta naisten sarjasta kaksi pronssia, kun Janica Mäkelä sijoittui kolmanneksi ja joukkuekilpailusta tuli Salamalle myös kolmossija. Kolmannen mitalin toi Astrid Snäll, joka jatkoi mitaliketjuaan sijoituttuaan 19-vuotiaissa hopealle. Kahtena edellisvuotena Snäll juoksi 17-vuotiaissa kullan ja pronssin.

Salama on nytkin kokoamassa Perniöön joukkueita sekä naisten että 19-vuotiaiden tyttöjen sarjaan, mutta joukkueiden muodostuminen on vielä epävarmaa. Janica Mäkelä on lähdössä puolustamaan mitaliaan ja toisena lenkkinä Salaman joukkueessa on Hämeenlinnan Tarmosta siirtynyt Saara Kauranen. Kolmas juoksija on vielä epävarma, sillä aktiiviuransa lopettanut, mutta kuntoaan ylläpitänyt Annemari Kiekara (os. Sandell) päättää osanotostaan vasta ensi viikolla. Kiekara sijoittui viime vuonna SM-maastossa kuudenneksi.

Jos Kiekara ei starttaa, on Salaman kolmanneksi juoksijaksi tulossa Marjo Taanila (o.s. Niittynen).

Myös Salaman 19-vuotiaiden joukkue on vielä auki. Kolmena viime vuotena SM-maastossa mitalisuoran juossut Snäll on kärsinyt taas jalkavaivoista. Hän testasi kuntoaan torstaina juuri SM-areenalla Perniössä Varsinais-Suomen pm-maastossa ja voitti ylivoimaisesti sarjansa. Snäll päättää SM-maastojen osanotostaan kuitenkin vasta ensi viikolla. SM-maastoja tärkeämpänä Snällin alkavan kauden päätavoitteena ovat heinäkuussa Tampereella järjestettävät 19-vuotiaiden MM-kisat, joihin Snäll tähtää 3000 metrin esteisiin.

Snällin lisäksi Salaman 19-vuotiaiden joukkue muodostuisi Iona Hulshofista ja karkkilalaisesta suunnistajasta Julia Himilästä.

Salamasta on SM-maastoihin lähdössä lisäksi 15-vuotiaisiin Alisa Pennanen ja mahdollisesti Benjamin Saarela. FL

Tammelan Ryskeestä on SM-maastoon ilmoitettu 15-vuotiaiden sarjaan Veeti Saarinen ja Pinja Kämi. Someron Esasta Linnea Harala on lähdössä naisten sarjaan ja Veikka Saren 17-vuotiaisiin. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti