Lounais-Häme

Salla Koskela hyvässä kunnossa EM-kisaan - ja luntakin löytyi, toiveissa lisää mitaleja

Ypäjäläislähtöinen Salla Koskela pääsee hyvässä kunnossa keskiviikkona alkaviin EM-kisoihin.
Salla Koskela oli vuosi sitten EM-sprintissä kolmas. Kultaa vei Kuvassa keskellä oleva Ruotsin Tove Alexandersson ja hopeaa hänen maannaisensa Magdalena Olsson. Kuva: SSL/Paula Lehtomäki

EM-kilpailut pääsevät keskiviikkona todenteolla vauhtiin Turkin Sarikamisissa. Juuri Vuoden hiihtosuunnistajaksi valitun Salla Koskelan odotukset ovat kisojen alla korkealla.

Lounais-Hämeen Rastin hiihtosuunnistajan kunto on sopivasti tapissa ja kroppa alkaa olla tottunut korkeaan ilmanalaan.

– Fiilikset ovat hyvät. En tullut tänne tekemään vain ihan hyviä suorituksia, vaan haluan olla paras. Voitto on tavoitteena jokaisessa kisassa, tiistaina EM-kisojen avajaisten jälkeen tavoitettu Koskela kertoo.

Kisat alkavat keskiviikkona sprintillä. Torstaina kilpaillaan sprinttiviesti ja perjantaina keskimatka. Pitkä matka on vuorossa sunnuntaina ja viesti ensi maanantaina.

Ypäjäläislähtöinen Koskela on mukana kaikilla matkoilla.

Lue myös: Hiihtosuunnistaja Salla Koskela on oikealla uralla

 

Suomi on matkassa kahdeksan urheilijan EM-joukkueella, johon kuuluvat Koskelan lisäksi Milka Reponen ja Marjut Turunen sekä miehissä Janne Häkkinen, Tuomas Kotro, Tero Linnainmaa, Misa Tuomala ja Jyri Uusitalo. Joukkueen valmistautumisleiri Bulgariassa Belmekenissä 2 000 metrin korkeudessa merenpinnasta sujui hyvin.

Joukkueen tavoite on mitali jokaisena kisapäivänä.

– Olo alkaa tuntua ihan hyvältä, tässä on oltu korkealla nyt 1,5 viikkoa. Bulgariassa olimme 2 000 metrissä, täällä olemme vielä pikkuisen korkeammalla, Koskela kertoo.

Turkki ei ole perinteisiä hiihto- saatikka hiihtosuunnistusmaita, mutta näyttää saaneen aikaan kelpo puitteet EM-kisoille. Sarikamisin hiihtokeskus sijaitsee Turkin koillisosan vuoristossa noin 2 200 metrin korkeudella merenpinnasta.

Maasto on kukkulaista, osin aukeaa, osin mäntymetsää. Luntakin löytyy riittävästi.

– Kun me ajelimme tänne kohti kisapaikkaa, niin odottelimme, että koska sitä lunta alkaa näkyä? Kyllä sitä lopulta näkyi, pelloilla ainakin on lunta ihan riittämiin, Koskela sanoo.

 

Koskela uskoo olevansa valmiina kisoihin ja hyvässä iskussa, vaikka edellisestä kilpailusta on aikaa. Hän joutui jättämään flunssan takia kisan väliin ennen lähtöä Bulgarian valmistautumisleirille.

– Tauko on aika pitkä, mutta ihan hyvältä tuntuu. Keskiviikkona ensimmäisessä kisassa sen sitten näkee.

Suunnistusliitto julkisti viikonvaihteessa viime vuoden parhaat urheilijansa. Vuoden suunnistaja oli Marika Teini, EM-mitalisti ja maailmacup-kolmonen Koskela sai kunnian olla Vuoden hiihtosuunnistaja.

– Osasin odottaa Vuoden hiihtosuunnistajavalintaa. Erityisen mukavalta tuntui, että valmentajani Arto Lilja valittiin nyt Vuoden valmentajaksi. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic