Lounais-Häme

Salla Koskela paras suomalainen pitkällä matkalla

 

Suomi jäi ilman mitalia hiihtosuunnistuksen EM-kisojen pitkällä matkalla Imatralla.

Parhaana suomalaisena yhteislähtökisasta selviytyi kahdeksanneksi sijoittunut Salla Koskela. Miehissä paras suomalainen oli Jyri Uusitalo, joka oli 11.

Naisten Euroopan mestaruuden otti Alena Trapeznikova, joka kukisti niukasti kahden sekunnin erolla Ruotsin Tove Alexanderssonin. Pronssin sai Venäjän Maria Ketskina runsaan kahden minuutin erolla Trapeznikovaan.

Miesten mestaruuden otti sekunnin turvin Venäjän Andrei Lamov Ruotsin Markus Lundholmin edestä.

– Ennakko-odotuksiin nähden tämä kisa oli pettymys. Nyt pitää tarkasti miettiä, mitä maastossa on tapahtunut, sillä urheilijat eivät olleet niin pettyneitä suorituksiinsa, mitä sijoitukset näyttävät, pohti maajoukkueen päävalmentaja Jarkko Urpalainen.

 

Salla Koskela harmitteli kisan jälkeen alun virhettään ykkösvälillä, joka oli usean kilometrin pituinen reitinvalintaväli.

– Pilasin kisan heti alussa, kun letkan keulassa en nähnyt yhtä risteystä golfkentällä. Sitten olinkin koko porukan hännillä ja yritin korjata tilannetta vähän liiankin innokkaasti, Koskela kertasi alun ratkaisua.

Loppurata sujui Koskelalta vauhdikkaasti, vaikka olosuhteet menoa hieman hidastivatkin.

– Sukset meni pilalle, se oli sellaista rokkenrollia. Kaaduinkin monta kertaa, kun urat olivat jäisiä ja risteykset näkyivät kirkkaassa pakkaskelissä heikosti, Koskela naurahti.

 

Miesten kisassa Jyri Uusitalo oli parhaana suomalaisena yhdestoista, mutta se ei sprintin hopeamiestä ilostuttanut.

– Toisella hajontalenkillä menin kapeaa pisteuraa pitkin ja tein puolentoista minuutin virheen. Sen jälkeen sujui ihan hyvin ja lopussa sain porukkaa kiinni, Uusitalo summasi pitkän urakkansa.

 

Miesten pitkän matkan kilpailua varjosti hetken aikaa protestiuhka, kun joukko kilpailijoita käytti kielletyn tien viertä. Suomen joukkue teki urheiljoiden toiveesta vastalauseen, mutta eri maiden joukkueenjohtajien keskustelun jälkeen Suomi jätti lopullisen protestin tekemättä.

– Oli tärkeätä, että vastaavan tilanteen varalta käytiin tämä keskustelu ennen viikonlopun kisoja, jotta tilanne on kaikille jatkossa tasapuolinen ja sääntötulkinta kaikkien tiedossa, summasi Mika Tervala Suomen joukkueesta.

EM-kisat jatkuvat lauantaina keskimatkan kilpailulla.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti