Lounais-Häme

Salmenoja ratkaisi sekuntipelin

 

Forssa Games ei tänä vuonna kerännyt suunnistuksen huippunimiä Lounais-Hämeen maastoihin, mutta jännittävä sekuntitaisto miesten sarjan voitosta saatiin.

Trianin Victor Mansner suoriutui reitistä ajassa 31.19. Vaikka aika jäi kauas menneiden vuosien voittoajasta ja järjestäjien arvioista, Mansner tiesi heti maaliin tultuaan olevansa lähellä voittoa.

-Jos ei Samuli (Salmenoja) perässäni meni ohi, olen voitossa kiinni. Ei sieltä niin kovia nimiä ole tulossa, Mansner arveli.

Oikeassa mies oli. Heti Mansnerin jälkeen Jokioisten maastoon lähtenyt Samuli Salmenoja tuli takaa yhdeksän sekuntia kovempaa ja pinkoi Forssa Gamesin miesten yleisen sarjan voittoon.

Mansner piti reittiä teknisenä ja sikäli hankalana, että koko ajan piti olla tarkkana, eikä täysillä voinut juosta. Hän hukkasi parikymmentä sekuntia yhdellä rastivälillä.

Samaa sanoi reitistä kilpailun voittaja.

-Tarkkana siellä oli oltava, täysillä ei voinut juosta. Verryttely meni herkästi, mutta reitti oli tosi raskas ja vaativa, maasto pehmeää ja muhkuraista. Olin hapoilla toisen rastin jälkeen. Rastien 10 ja 11 välillä seisoin ihmettelemässä. Näin lipun, mutta luulin rastin olevan ylempänä ja hukkasin siihen 20 sekuntia, Salmenoja kertoi.

MS Parman miehen viime kausi meni sairastellessa, mutta nyt Salmenoja on ollut terveenä. Hän juoksee viikonloppuna MS Parman ykkösjoukkueessa Jukolan viestin kuudennen osuuden. Edellä viidettä osuutta vie forssalainen Aaro Julkunen, joka otti Forssa Gamesin palauttelevana kilpailuna. Julkunen jäi kärjestä toistakymmentä minuuttia.

-Päätin metsässä lopettaa juoksemisen, koska olin viime viikolla Sveitsissä kisaamassa. Parempana päivänä olisin päässyt kovaa ja pystynyt lyömään Samulin, mutta tähtäimessä on Jukolan viesti, Julkunen totesi.

Julkunen antoi kevään ja alkukesän aikana näyttöjä nuorten MM-suunnistukseen, mutta sairastelu pilasi näyttöpaikan. Nyt mies on terve ja uhkuu itseluottamusta.

-Meillä on Jukolassa nuori joukkue, jonka menestystavoitteet ovat parin vuoden päässä. Nyt tavoitteena on sijoitus 15-25 parhaan joukossa.

Naisten sarjan jäi 10 osanottajan taistoksi. Selvästi nopein oli kokenut, Paimion Rastia edustava latvialainen Inga Dambe. Hänkin kuvaili rataa raskaaksi, mutta ihan hyväksi.

-Muutama rasti meni hakemiseksi, mutta olin ihan tyytyväinen suunnistukseeni, torstaina Huippuliigassa ja viikonloppuna Venlojen viestissä kisaava Dambe sanoi.

Angelniemen Ankkurien Heini Saarimäki suunnisti toiseksi ennen MS Parman Sanna Paukkusta, joka oli tyytyväinen suoritukseensa. Neljänneksi jäänyt viime vuoden keskimatkan SM-mitalisti Sonja Kyrölä ei ollut.

-Rata oli vaativa, maasto oli vielä vaativampi. En malttanut suunnistaa lopussa ja tein virheitä. Kulku oli onnetonta ja jalka painoi. Nyt pitää yrittää levätä ennen Venlojen viestiä, Kyrölä kertasi. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic